26 / 04 / 2024

Dumankaya'dan D Planı ile 1 yıllık kira garantisi!

Dumankaya'dan D Planı ile 1 yıllık kira garantisi!

Yeni nesil evler üreterek adını duyuran Dumankaya İnşaat, bu kez yeni ödeme seçenekleriyle dikkati çekiyor. 'D planı' adı verilen sistem, iade, kira ve geri ödeme garantileri gibi yenilikler içeriyor.



Yeni nesil evler üreterek adını duyuran Dumankaya İnşaat, bu kez yeni ödeme seçenekleriyle dikkati çekiyor. 'D planı' adı verilen sistem, iade, kira ve geri ödeme garantileri gibi yenilikler içeriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Hem finansal hem de yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak hayata geçirdiğimiz D planı içinde birçok farklı çözümlerimiz var" dedi. 


6 AYLIK KREDİ ŞİRKETTEN 

Açıklanan D Planı, "eskisini getir, yenisini götür, kira garantisi, iade garantisi ve ev güncelleme" başlıklarından oluşuyor. Bu başlıklar içerisinde de konut alıcısına çözüm önerileri sunuluyor. İşsiz kalma riski nedeniyle ev alma isteğini öteleyen konut alıcılarının da unutulmadığı söyleyen Başkan Vekili Barış Dumankaya da, şu bilgileri verdi: "Böyle bir durumda 6 aylık krediyi biz ödüyoruz. Bu kişi belli bir faiz ile kredi bitiminde bize ödeyemediği kredi tutarını ödüyor." 


GERİ İADEYE CEZA YOK 

Şirketin açıkladığı yeni planda en dikkat çekici özellik ise geri iadeye verdiği mevduat faizi oldu. Yasa gereği konut alıcısı 14 günü geçtikten sonra evin değerinin yüzde 2 kesintisiyle evi teslime kadar iade edebiliyor. Ancak Dumankaya İnşaat iadede vatandaşa o günün mevduat faizi getirisiyle geri alım sözü veriyor. 


ESKİ EVİ GETİR YENİSİNİ GÖTÜR 

Planda eski evin yeni evle değiştirilmesi de bulunuyor. Ancak bunun için evin İstanbul sınırları içinde bulunması ve iskânının alınması gerekiyor. Satın alınacak yeni evin değerinin değiştirilecek olanın değerinden ise en az yüzde 50 fazla olması şartı isteniyor. Eski evlerin peşinat olarak sayılacağı sistemde tüketicilere yeni evleri teslim edilene kadar evlerinde oturmaya imkânı da tanınıyor. 


1 YILLIK KİRA GARANTİSİ VERİLDİ

Yatırım amaçlı kira alan kişilerin de unutulmadığı finans planında konutlar teslim edildikten sonraki 3 ay içinde kiraya verilmezse şirket, 12 aylık kirayı konut alıcısına ödüyor. Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Dumankaya Pirinççi, D planı kapsamında aidat ve teslim sonrası bakım onarım işlemlerinde de belli bir süre alıcıya destek olduklarını söyledi. D planı şirketin halen inşaatı devam eden Rtim İstanbul, hi-Fit ve Mozaik projelerinde geçerli olacak. 


Seda Tabak-Sabah


Geri Dön