28 / 03 / 2024

Dünya Golf Şampiyonası'yla Antalya turist toplayacak!

Dünya Golf Şampiyonası'yla Antalya turist toplayacak!

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın heyecanı bu yıl Antalya'da yaşanacak. Organizasyonla birlikte dünyanın gözü Antalya'ya çevirildi...



Dünyanın önemli golf organizasyonlarından birisi olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası 2012, Antalya'da düzenlenecek. 

     Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Golf Federasyonu'nun ev sahipliğinde Dünya Amatör Golf Şampiyonası 2012'nin Antalya'da düzenleneceği belirtildi. 

     Yapılacak organizasyon dünyanın gözünü Antalya Belek'e çevirmesini sağlayacağı ifade edilen açıklamada, 2008 yılında Avustralya'da yapılan oylamada İtalya ve Avusturya gibi golfte önde gelen ülkeleri geride bırakma başarısını gösteren Türkiye Golf Federasyonu'nun, dünya golf tarihinde Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nı alan en genç federasyon olarak tarihe geçtiği vurgulandı. 

     Açıklamada, kadınlarda 27-30 Eylül tarihleri arasında büyük heyecana sahne olacak olan organizasyonda, erkeklerde ise mücadelenin 4-7 Ekim tarihleri arasında yapılacağı, şampiyonaya yaklaşık 420 amatör golfçunun katılmasının beklendiği kaydedildi. 


AA


Geri Dön