19 / 04 / 2024

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımladı.



Raporda büyümedeki yavaşlama ve küresel resesyona ilişkin endişelerin emtia fiyatları üzerinde baskı oluşturduğu belirtilirken emtia fiyatlarının gelecek 2 yıl içinde gevşemesinin beklendiği kaydedildi. Düşüşe rağmen fiyatların son 5 yıldaki ortalamalarının oldukça üzerinde kalmaya devam edeceği belirtilen raporda Avrupa'daki endişelere işaret edilerek beklenenden yüksek enerji fiyatlarının başta gıda olmak üzere enerji dışı fiyatlara yansıyabileceği ve gıda güvensizliğiyle ilgili sorunların uzamasına neden olabileceği de aktarıldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön