27 / 04 / 2024

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.



Dünya Bankası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada geliştirilen altyapıdan 1 milyondan fazla insanın, riskli konut binalarının yeniden inşası ya da  güçlendirilmesi için sağlanan kredilerden de 32 bin kişinin faydalanacağı belirtildi.

Aktarılan detaylara göre, projenin deprem ve iklim tehlikelerine karşı kırılganlığı oldukça yüksek olan İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'ın kentsel alanları üzerinde odaklanacağı belirtilen açıklamada, bu şehirlerin aynı zamanda ülkenin 85 milyonluk nüfusunun yüzde 76'sının yaşadığı ve ülkenin ekonomik faaliyetinin büyük kısmının yoğunlaştığı en büyük kentsel alanları içerdiği de anımsatıldı.

Dünya Bankası tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, konutların ve altyapı tesislerinin iklim etkilerine karşı dayanıklı hale getirilmesinin de Türkiye'nin iklim değişikliği ile çevresel sürdürülebilirlik taahhütlerini yerine getirmesi ve ekonomik büyümesini sürdürmesi için kritik önem taşıdığı belirtilerek, Türkiye'de bina (gayrimenkul) sektörünün ülkenin sera gazı emisyonlarının yaklaşık yüzde 12'lik kısmını oluşturduğu belirtildi.
 

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

TOKİ'den İstanbul'a 15 bin konut ve ticari ünite geliyor! Milyonlara son dakika müjdesi! Resmen açıklandı!

Afet konutlarında son dakika müjdesi! Bu yıl teslim edilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön