25 / 04 / 2024

Kartepe Zirvesi 25-27 Ekim'de gerçekleşecek!

Kartepe Zirvesi 25-27 Ekim'de gerçekleşecek!

Kocaeli’de düzenlenecek Kartepe Zirvesi’nde mutlu şehirler için yapılması gerekenler, masaya yatırılacak. Açılış konuşmasını Emine Erdoğan’ın yapacağı zirveye, yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen, siyasetçi ve iş insanları katılacak…



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kartepe Zirvesi’nde mutlu şehirler için dünya çapında uzman isimler bir araya geliyor. Dünyada sayılı zirveler arasına giren arasında yurtiçi ve yurtdışı pek çok akademisyen, siyasetçi ve iş insanının katılımıyla gerçekleştirilecek zirvenin açılış konuşmasını Emine Erdoğan yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, zirve öncesi yaptığı konuşmasında “İnsanlarımızın ve şehirlerimizin daha mutlu olması için konuşacak, tartışacak, mutlu şehre çıkan yeni yolları açmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği  sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ortaklığı ile gerçekleştirilen Kartepe Zirvesi 2019, dünya çapında önemli konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor.
Üç gün sürecek zirvede, şehircilik ve geleceğin şehirleriyle ilgili sorunların konuşulacak. Teması “Şehircilik ve Mutlu Şehir” olarak belirlenen zirvenin açılış konuşmasını Emine Erdoğan yapacak. Zirvenin açılışında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, BM TürkiyeMukim Temsilcisi Alvaro Rodrigez, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın kamuoyuna konuşacak.

Metrobüsün Mucidi Enrique Penalosa da Kartepe Zirvesi’nde

Zirveye Kolombiya'nın başkenti Bogota'nın Belediye Başkanı ve metrobüsün mucidi kabul edilen Enrique Penalosa da katılarak konuşma gerçekleştirecek. 
Konuşma yapacak diğer isimler ise şu şekilde; Kenti Vakfı Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Futurist Cem KINAY, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, İKSV GENEL MÜDÜRÜ Görgün Taner, GELARD Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Pamir, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, TASCA Başkanı Dr. Muhammed Adil ve Tarihçi-Türkiye pazarlar Birliği Başkanı D. Mehmet Doğan.

Amaç Yaşam Kalitesi Yüksek Mutlu Şehircilik

Zirve bünyesinde; 15 panel-konferans, 13 akademik oturum, 2 forum ile şehir ekonomisi, iş ve istihdam konulu çalıştayın düzenlenecek. Barınma, ulaşım, istihdam, çevre, temizlik, sosyal hizmetler, kültür-sanat, sağlık, spor, şehir suçları, iklim, afet, güvenlik gibi şehir hayatında yaşam kalitesini direkt belirleyen alanlarla ilgili sorunlar, bilim insanları ve uzmanlar tarafından ele alınacak, mutlu şehre ulaşmak için yapılması gerekenler değerlendirmeye alınacak. 

Kartepe Zirvesi 2019 hakkında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İnşa ettiğimiz şehirler nasıl?” diye sorarsak Şehirlerimizin görüntüsü bütün bu sorulara cevap veriyor. Pek parlak değil maalesef. İnsan, kendisiyle, çevresiyle, dünyayla ve diğer insan ilişkileriyle şehirlerde büyük bir sınav veriyor. Kartepe Zirvesi’nde bu yıl şehirlerimizin mutlu olması için gerekenleri tartışacağız, teknolojinin şehirlerimize nasıl akıl katacağını inceleyeceğiz. Çevremizle ahdimizi yenilemenin yollarını arayacağız. Ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi birçok akademisyen ve bilim insanının katılımıyla her bireye, toplumun her kesimine ulaşması gereken faaliyetleri burada değerlendireceğiz. Zirvede mutlu şehre çıkan yeni yolları açmaya çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

Kartepe’de gerçekleşecek zirvenin paydaşları  arasında, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi,  Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Marmara Belediyeler Birliği ve Kültür Kenti Vakfı yer alıyor.

Şırnak'ı modern bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz!


Geri Dön