25 / 04 / 2024

Dünya online emlak pazarını sekiz yeni trend şekillendirecek!

Dünya online emlak pazarını sekiz yeni trend şekillendirecek!

4-6 Ekim 2017 tarihlerinde Uluslararası Property Portal Watch Konferansı’na katılan Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, zirvede konuşulan ve dünya online emlak pazarına yön verecek sekiz yeni trendi açıkladı.



Property Portal Watch, 4-6 Ekim 2017 tarihleri arasında Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlendi. Konferansta emlak seri ilan ve emlak pazarlama alanında “sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik, sosyal medya, yeni pazar fırsatları, büyük veri, yatırım sermayesi çekme” gibi konular masaya yatırıldı.

 

Türkiye'’yi temsilen katıldığı zirvede en çok "veriyi farklı kullanma ve yeni iş modellerinin" ön plana çıktığını belirten Emlakjet'in Genel Müdürü Gizem Moral Kunter "Gelişmiş pazarlarda emlak portallarının ciroları, geçen yıldan bu yana yüzde 7 ile yüzde 19 arasında artış gösterdi. 2015’ten 2016’ya geçerken bu oran yüzde 30-40 seviyelerindeydi. Bu da büyümenin belli bir doygunluğa erişen pazarlarda zorlaştığını ve yeni iş modelleri bulunması gerekliliğini ortaya koyuyor" diye konuştu.

 

Emlakjet’'n kısa sürede pazardaki oyuncular arasında kaydettiği hızlı büyümeyi de anlatan Kunter, "2006 yılında bir start-up olarak hayatına başlayan Emlakjet, 2014 yılında Türkiye’nin en büyük internet yatırım şirketi iLab Holding tarafından satın alınarak kısa bir sürede emlak seri ilan sektöründeki en önemli üç oyuncudan biri haline geldi. Bu başarının arkasında konusunda uzman, yetenekli ve genç ekibinin yanı sıra veriyi iyi kullanarak müşteri ihtiyaçlarını anlaması, bu ihtiyaçlara hızlı cevap verecek süreçleri tasarlaması ve teknolojiye yatırımı var" dedi.

 

Kunter, "Türkiye’de bugün emlak arayan, ihtiyacı henüz karşılanmamış ve kafası karışmış bir kitle var. Ev arama süreci ise karmaşık ve uzun. Tüm odağımız, bu süreci en hızlı, kolay ve zevkli hale getirmekte. Şu an emlak arayan kişiler sadece Emlakjet’in gelişmiş arama deneyimi ile tek adımda hayalindeki eve ulaşabiliyor. Müşteri ihtiyacı ile geliştirilmiş inovatif ürünleriyle kolay bir arama deneyimi yaşıyor" diye konuştu.

 

Kunter, emlak pazarında trend olacak sekiz yeni konuyu ise şöyle sıraladı:

  1. Emlak danışmanları için JETHAT benzeri CRM destekli ürünler hızla yayılıyor
  2. Veri ve katma değerli yeni iş modelleri, geleceğe damga vuracak
  3. Canlı chat de var, ilanların 360 derece incelenmesi de
  4. Kiralıklara ağırlık veren start-up’lar da kuruluyor
  5. Listelemede ana odak ilan kalitesini artırmak
  6. Big Data’dan sonra yeni akım: Data’nın parasallaştırılması
  7. Trafik yaratmada Facebook daha çok kullanılacak
  8. Güney Amerika ve Güney Asya’da yeni projelere yatırım var

Geri Dön