20 / 04 / 2024

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birtakım ziyaretler için geldiği Karaman'da AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurum, yaptığı konuşmada, gittiği şehirlerde yaşam kalitesini artırmak için yapılması gereken projeleri görüştüklerini söyledi.

Kısa süre önce geldiği kentte birçok projeyi görüştüklerini ve karara bağladıklarını aktaran Kurum, Bakanlıkta yapılması gerekenlerle ilgili süreci başlattıklarını ve bunların uygulama safhasına geldiğini belirtti.

Kurum, önceki seçimlerde Karaman'ın yüzde 60'ın üzerinde oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye destek verdiğini belirterek, şu şekilde konuştu:

"Tüm Anadolu'da, Konya ve Karaman'da rekor düzeyde oy almamız gerekiyor. 31 Mart geldiğinde, inşallah o akşam buradan rekorlar duymak istiyoruz. Önümüzdeki 4-5 yıllık dönemde hiçbir seçim yok. İlk defa Türkiye 4,5-5 yıllık döneme seçimsiz giriyor. Bu durumu ve süreci değerlendirmemiz gerekiyor. Şehirlerimiz ve vatandaşımızın yaşam kalitesi için çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. O manada 31 Mart seçimleri çok önemli. Biz de seçimlerde ve devamında aynı tevazu içerisinde samimiyetle, gayretle çalışacağız. Bugün, Türkiye Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 17'nci ekonomisi ise bu sizlerin verdiği destek sayesindedir. 31 Mart’ın sonrasında ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak çalışmayı göstermek zorundayız. Çevreyi koruyan, değer katan, kültür üreten, dünya şehirleriyle yarışan marka şehirler yapmak istiyoruz." 

- "Sanayi alanlarını şehrin dışına çıkarma projemiz var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 11 maddelik seçim manifestosunun 8'inin kendi bakanlıklarını ilgilendirdiğini adile getiren Kurum, şehirlerin 50 ve 100 yıllık planlarını yapacaklarını anlattı.

Kurum, Karaman'ın 5’inci derecede deprem bölgesi olmasından dolayı acil dönüşmesi gereken alanların olmadığını, şehir merkezindeki yıkık alanların dönüştürerek meydan düzenlemesi çalışması yapacaklarını belirtti.

Bu çalışmalarla şehirdeki tarihi ve kültürel dönüşümü gerçekleştireceklerini söyleyen Kurum, "Sanayi alanlarını şehrin dışına çıkarma projemiz var. Karaman'da bu tarz bir projemiz var. Küçük sanayi sitesini şehrin dışına çıkaracağız ve mevcut yeri Millet Bahçesi yapacağız. Buradaki vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde şehir planlamasını yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

 


Geri Dön