20 / 04 / 2024

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK, Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.



Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK de bu Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.

21-26 Eylül arasında yeşil binaları yakından ilgilen 6 farklı konuda sizlere sayısız bilgi ve tecrübe kazandıran sunumlar gerçekleştirildi. Haftanın ilk webinarı WGBC Advancing Net Zero Direktörü Victoria Kate Burrows tarafından gerçekleştirildi ve Advancing Net Zero Commitment hakkında bilgilere paylaşıldı. Ardından 22 Eylül'de Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı ise bir yeşil bina sertifikası olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastahanesi hakkında tecrübelerini paylaştı. Haftanın ortasına gelindiğinde de SWECO Enerji&Araştırma Danışmanı Baran Tanrıverdi bizlere gelişmiş bina enerji modellemesinde tasarımdan işletmeye enerji tüketiminin rolünü detaylı olarak anlatırken iken 24 Eylül tarihinde ise YTONG İş Geliştime Şefi olan Emel Noyan yeşil binalarda YTONG sürdürülebilir yapı malzemelerinin kullanımı ile ilgili sunumunu yaptı.

Haftanın sonuna doğru gelindiğinde ise DAIKIN Akdeniz-Ege Bölge Müdürü Arslan Çağlayan Gürel enerjide dışa bağımlılığı azaltacak olan bir teknoloji olan ısı pompaları ile ilgili tanıtıcı bir sunum gerçekleştirirken iken 26 Eylül tarihinde de ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Ünver Karaer tarafından Yeşil Bina Sertifika Sistemleri ve B.E.S.T Sertifika Sistemi tanıtıması ile Bu önemli ve bir o kadar yararlı etkinlik dizisi son buldu.


Geri Dön