20 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank altın fiyatları için net rakam ve tarih verdi! Altın yatırımcıları dikkat

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank altın fiyatları için net rakam ve tarih verdi! Altın yatırımcıları dikkat

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank bünyesinde çalışan ekonomistler altın fiyatları için yeni tahminlerini açıkladı.



Dünya piyasasında aralıksız etkisini sürdüren resesyon endişelerine yönelik ekonomilerde sakin bir iniş yapılabileceğine ilişkin açıklamaların tesiriyle birlikte pozitif bir seyir gözlemleniyor.

FED yetkilileri para politikasıyla ilgili sözle yönlendirmelerini devam ettirirken artan resesyon endişeleri karşısında yönetim tarafı da olası politikaları kamuoyuyla paylaşıyor.

Yatırımcılar ise dolar ve altın gibi araçlarda ortaya çıkacak gelişmeleri dikkatle izlerken dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank’ta altınla ilgili tahminlerini açıkladı.

Dünyaca ünlü Alman bankası Deutsche Bank altın fiyatları için net rakam ve tarih verdi! Altın yatırımcıları dikkat

Önceki günlerde St. Louis Fed Başkanı James Bullard, makroekonomik verilerin beklentileri doğrultusunda gerçekleşmesi halinde Temmuz ayında güçlü bir faiz artışına olumlu baktılarını belirtirken, ABD ekonomisini resesyona sokmadan enflasyonu aşağı yönlü hareket edeceğini düşündüklerini söyledi.

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamanın öncesinde piyasalarda görülen fiyatlamalarda gelecek toplantıda FED’in politika faizini 75 baz puan artıracağı tahmin edilirken, Eylül toplantısında da 75 baz puanlık artış ihtimali yüzde 40 seviyesinde görülüyor.

Gözler Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarına çevrildi. Lagarde, ECB yetkililerinin Temmuz ve Eylül toplantılarında faiz artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Lagarde, Temmuz ayında 25 baz puanlık faiz artışı yapabileceklerini vurgularken, tahvil faizlerine müdahale etmek için geliştirilen araca yönelik ısrarlı sorulara karşın bu konuda açıklama yapmak için henüz erken olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön