28 / 03 / 2024

Dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu korkuttu: Bu kriz derinleşir

Dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu korkuttu: Bu kriz derinleşir

Prof. Daron Acemoğlu, küresel ekonomideki projeksiyonlar ve ulusların gelişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.



Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi ünlü ekonomist Prof. Daron Acemoğlu, küresel ekonomideki projeksiyonlar ve ulusların gelişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘MODEL ISRARI KRİZİ DERİNLEŞTİRİR’

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) Öğretim Üyesi, “Dar Koridor” ve “Ulusların Düşüşü” eserlerinin sahibi  olan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, bütün dünyada bir ekonomik durgunluk beklendiğini, gelişmiş ekonomilerin yüksek enflasyonla mücadele ederken faizleri yükselttiğini, küresel ticarette talep daralmalarının ivme kazandığını belirtti.

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Avrupa Birliği ülkelerinde resesyon kaygılarının çoğaldığını, gelişmiş ülkelerde yüksek enflasyon yaşandığını, Türkiye'de ise mevcut ekonomi modelinin sürdürülmesinin krizi derinleştireceğini sözlerine ekledi.

‘FAİZ ARTIRMAK ZORUNLU’

Dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemoğlu korkuttu: Bu kriz derinleşir

Normal ekonomi kurallarına ve teorilere göre gelişmekte olan bir ülkede enflasyon kontrol dışına çıkarken reel faizlerin düşük olmaması gerektiğinin altını çizen Acemoğlu, ekonomik istikrarın sağlanması için acil müdahale anlamında ilk etapta faizlerin artırılması zorunluluğunun olduğunu, orta vadede ise önemli kurumların bağımsızlığının güçlendirilmesiyle güven ortamının artırılması gerektiğini, tüm bunlar yapılırsa yurt dışından kaynakların Türkiye'ye getirilebileceğini belirtti.

‘KUR KORUMALI MEVDUAT SIKINTI DOĞURUR’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön