23 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley, altının Fed’den korkacak hiçbir şeyi olmadığını söyledi. Stanley, bunun doğru olduğunu kanıtladığını belirtti.



Altın ve dolar fiyatları resesyon endişeleriyle birlikte yeni haftaya tedbirli bir başlangıç yaparken, hafta boyunca başta FED Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları olmak üzere dünya genelinde para politikası yetkililerin tavsiyeleri yatırımcıların merkezinde olacak. Altın fiyatlarındaki gelişmeler yatırımcılar tarafından merak edilirken, State Street Global Advisors Baş Altın Stratejisti George Milling-Stanley’den dikkat çekici bir açıklama geldi.

Dünya ekonomilerinde gittikçe yüksele resesyon endişesi riski varlık fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor. Küresel merkez bankalarının enflasyon ve resesyon riskleri arasında para politikasında izleyecekleri stratejiye dair belirsizlikler pay piyasalarını baskılarken, bu hafta para politikası yetkililerinin açıklamalarının piyasaların seyri üzerinde etkili olması bekleniyor.

Dünyaca ünlü isimden altın yatırımcılarına müjde

Fed açıklamaları sürüyor

Özellikle Fed Başkanı Powell'ın çarşamba ve perşembe gün yapacağı açıklamaların Fed'in yakın geleceğe ilişkin adımlarına yönelik belirsizlikleri azaltacağı tahmin edilirken, Powell'ın daha da şahinleşmesinin ABD'de resesyon fiyatlamasını güçlendirebileceğinden endişe ediliyor.

 

Fed uzmanları geçtiğimiz haftaki para politikası toplantısında şahin duruşlarını korurken, 1994'ten bu yana ilk kez gerçekleşen 75 baz puanlık faiz artışının temmuz toplantısı haricinde de tekrarlanıp tekrarlanmayacağı soru işaretlerinin başında geliyor. Para piyasalarında yüzde 95 ihtimalle Fed'in temmuzda 75 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanırken, hafta sonu açıklamalarda bulunan Fed yetkilileri makroekonomik verilerde enflasyona dair ipuçlarının politika kararlarında etkin olacağını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön