24 / 04 / 2024

Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım toplantısı 20 Nisan'da!

Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım toplantısı 20 Nisan'da!

Dünya Kadastro Zirvesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde ‘Dünyamızın Kadastrosunu Yapalım’ temasıyla 20-24 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek.



Dünya’da ilk kez İstanbul’da yapılacak Kadastro Zirvesi’yle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 80 ülkeden uzman, mühendis ve akademisyenlerin katılacağı zirvenin harita-kadastro alanında Türkiye’nin önünü açacağını söyledi. 


85 ülkeden katılım var

Güllüce, zirveyle dünya nüfusunun yüzde 75’inin henüz sahip olamadığı ve bilgisine erişemediği arazilerin kayıt altına alınmasını sağlayacak yeni çözümler üretme, ülkelerin arazi yönetim politikalarını ve sistemlerini geliştirecek yeni fikirleri tartışmanın hedeflendiğini belirtti. 85 farklı ülkeden 3 bine yakın katılımcının İstanbul’da buluşucağını söyleyen Bakan Güllüce zirve sonunda da ‘İstanbul Kadastro Deklerasyonu”‘yayımlanacağını kaydetti. Bakan


Güllüce, “Bu yıl 168. kuruluş yıl dönümü kutlanmakta olan köklü Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, sahip olduğu derin tecrübeyi, teknolojiyi iyi kullanan ve çok dinamik bir yapıya sahip olan haritacılık sektörümüzle birleştirerek, yurtdışına açılarak yeni pazarlar edinme fırsatını da bulacaktır. Bu alanda sahip olduğumuz özgüven ve deneyimi dünya ile paylaşmak arzusundayız. Bu çıkış, ülkemizin dış dünya ile rekabet gücüne yeni güç katacak çok farklı bir alan olarak görülmelidir. İnşaat sektöründe sahip olduğumuz dış yatırım ve istihdam gücümüzü artık harita-kadastro sektöründe de gerçekleştirerek, bu alanda da iddialı konuma gelmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Star 


Geri Dön