18 / 04 / 2024

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.



Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü açıldı. Çin Ulusal Radyosu’nun servis ettiği habere göre Yangtze Nehri üzerindeki 1.700 metre açıklığa sahip ilk çift katlı karayolu köprüsü toplam 4,13 kilometre uzunluğa sahip.

Yangtze Nehri üzerinde bulunan 10'uncu köprünün üst katı saatte 80 kilometre hız tasarıma sahip altı şeride sahipken, yine altı şeridi bulunan alt kat saatte 60 kilometre hız tasarıma sahip.

Üst katta ayrıca yayaların gezebilmesi için iki kaldırım mevcut. Alt katta da iki yaya kaldırımının yanı sıra iki de bisiklet yolu var. Yapının şef tasarımcısı Xu Gongyi, Yangsigang Yangtze Nehir Köprüsü'nün dünyanın en uzun iki katlı asma köprüsü olduğunu söyledi.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!


Diğer bir yandan Wuhan Urban Construction Investment and Development Group Co., Ltd. yeni köprünün trafik tıkanmalarının önüne geçilmesine yardımcı olacağını ve daha dengeli bir kent gelişimini destekleyeceğini dile getirdi.


Geri Dön