28 / 03 / 2024

Dursun Boran aidat yüzünden evinden olacak!

Dursun Boran aidat yüzünden evinden olacak!

Mahalle statüsüne kavuşan Büyükçekmece’deki Alkent 2000’in sakinlerinden olan gazeteci Dursun Boran, 2 bin 351 liralık fahiş aidatı ödemek istemeyince evini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.



 

İstanbul-Büyükçekmece’de bulunan Alkent 2000’de fahiş aidata isyan eden gazeteci Dursun Boran’ın evi, sözde site yönetimi tarafından zorla elinden alınmak istendi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, aidatı ödenemediği için hakkında açılan tüm icra davalarını kazanmasının ardından FETÖ’cü diye suçlanan, içme suyu kesilen Dursun Boran, başlattığı hukuk mücadelesinden geri adım atmayacağını dile getirdi. Gazetesi Boran ile Alkent 2000’in sözde yöneticilerini karşı karşıya getiren süreç şu şekilde gelişti:

SİTE DEĞİL MAHALLE STATÜSÜNDE

Alkent 2000'de müstakil bir villada oturan Boran, site yönetiminin talep ettiği aidatı ödemeyi reddetti. Boran, Büyükçekmece Belediyesi’nin 2000'de siteyi mahalle statüsüne kavuşturduğu kararını, itirazına gerekçe olarak gösterdi. Bu parayı almak isteyen idareciler ise yargıya başvurdu. Bunun üzerine bir hukuk savaşı başlatan Dursun Boran, valilik ve kaymakamlık ile yaptığı resmi yazışmalarla Alkent 2000 sitesinin mahalle olduğunu kanıtladı. Dursun Boran bunun yanında, aleyhine Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemesi’nde açılan tüm icra davalarını da kazandı. Mahkeme, mahalle statüsü olan yerleşim birimlerinde aidat toplanamayacağına hükmetti.

Site yöneticileri ise, mahallenin site olarak görünmesi için ise kamuya ait 20 yola güvenlik kulübesi, bariyer ve elektronik geçiş sistemi kurulmasını sağladı.


HİZMET GİDERİ AYLIK 2 BİN 351 LİRA

Ardından, yargı kararına rağmen mahalle sakinlerinden aylık 2 bin 351 TL aidat talep etti. Hizmet giderleri adı altında yılda 28 bin 220 TL aidat toplandı. Dursun Boran, bu fahiş aidatı ödemeye yine yanaşmadı. İşte ne olduysa bu olaydan sonra oldu. Yönetim bu defa Boran hakkında bir karalama kampanyası başlattı.

FETÖ’CÜ DİYE SUÇLADILAR

Site yöneticileri, Dursun Boran'ı tehdit ve şantajla yıldıramayınca bu kez FETÖ’cü diye suçladı. Savcılık, Dursun Boran hakkında takipsizlik kararı verdi. Boran konuyla ilgili olarak, “Site yönetimi, 200 imza topladığını iddia ederek 11 Şubat’taki genel kurulda değeri 2 milyon dolar olan villamı mahkeme kararıyla zorla satılığa çıkaracağını tebliğ etti. Bugüne kadar 4 kez yumurtalı saldırı yaptılar, bahçe ve içme suyumu kestiler. Şimdi de evimi zorla satılığa çıkarıp gasp etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Belediye seyirci kalıyor

Alkent 2000’de yaşanan krize CHP’li Büyükçekmece Belediyesi seyirci ise kalıyor. Kamu alanı olan bölgeye güvenlik kulübesi, bariyer ve elektronik geçiş sistemi kurulmasına isyan eden gazetesi Dursun Boran, “Yollar herkesin kullanım alanıdır. Biz, devlete emlak ve temizlik vergisi veriyoruz. Neden birilerine haksız kazanç sağlayayım. CHP'li Büyükçekmece Belediyesi, yaşanan hukuksuzluğa göz yummayı sürdürüyor” dedi.
 


Geri Dön