25 / 04 / 2024

Duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Uygulama kolaylığı ve dayanıklılığıyla yaygın biçimde kullanılan duvar kâğıtlarının, zihnimize etkileri de büyük. Duvar kâğıdıyla odanızda farklı bir görünüm hedeflediğinizde bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor.



Basım teknolojilerinin yardımıyla zengin desen çeşidine sahip olan duvar kâğıtları, günümüzde oda dekorasyonunun vazgeçilmez öğelerden biri durumuna geldi.


Uygulama kolaylığı ve dayanıklılığı gibi özellikleriyle yaygın biçimde kullanılan duvar kâğıtlarının, zihnimize etkileri de büyük. Örneğin, karmaşık görünümdeki bir duvar kâğıdı ilk bakışta gözümüze çarparken, bir süre sonra zihnimizi yoran bir hale bürünüyor. Bu nedenle, duvar kâğıdı ile odanızda farklı bir görünüm yakalamayı hedeflediğinizde bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor.


Peki duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?


Öncelikli olarak, oda içerisinde nasıl bir atmosfer yaratılmak istendiğine karar verilmelidir,

Duvar kâğıdının kenarlar düzgün kesilmiş olmalıdır,

Kâğıt üzerinde delik ve yırtık gibi kusurlar bulunmamalıdır,

Renk tonları birbirinden farklı olmamalı, desen hatası bulunmamalıdır,

Kolay yapışabilmeli, silinerek ve yıkanarak temizlenebilmelidir. Duvar kâğıdı seçimindeki en önemli püf nokta, kâğıdın temizlik bakımından kolay kullanılabilir olup olmadığıdır,

Sağlıklı materyallerden üretilmiş olmalıdır,

Islatılarak sökümü mümkün olmalıdır,

Çok parlak ve kuvvetli renkler, tek bir duvarda ya da kolonda kullanılmayacaksa seçilmemelidir. Bunun nedeni, bu duvar kâğıtlarından bir süre sonra sıkılabilecek olmanızdır.

Duvar kâğıdı uygulamasında püf noktalar

Koyu renkli duvar kâğıtları, oda içerisinde bunaltıcı bir görüntü ortaya çıkarabilir,

Birbirine zıt desen ve renklerdeki duvar kâğıtları, yatay olarak yerleştirildiğinde derinliği arttırırken, yüksekliği azaltır. Bu nedenle bu kâğıtların, dinlenme ve çalışma odalarında kullanılması uygun değildir,

Alçak tavanlı odalarda dikey çizgili duvar kâğıdı uygulaması, yüksekliği arttıracaktır,

Duvarların kâğıt ile dikey yönde, geniş şeritlere bölünmesi, görüntüyü yatay yönde daraltacaktır,

Duvar kâğıdını nerede kullanacağınız önemli bir noktadır. Yan yana pencere kesitlerinin, ya da fazla sayıda kapı kesitlerinin bulunduğu noktalarda karışık ve büyük desenli kâğıtlar kullanmamanız gerekir. Bunun nedeni, kâğıdın kesilmesiyle birlikte, desenlerin yarım yarım kalacak olmasıdır.

Kaliteli bir duvar kâğıdı, seneler boyunca kullanılabilir. Bunun için kâğıdın, kaliteli olması ve herhangi bir etkiye maruz kalmaması yeterlidir.

Duvar kâğıdı ile odalarınızda bambaşka bir atmosfer yaratabilirsiniz. Çocuklarınızın odasını, sevdiği çizgi film kahramanları ile donatabilir, hayal dünyalarını odalarına taşıyabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, duvar kâğıtları temizlikte sizin için büyük kolaylık sağlayacaktır.


Dumankaya Blog




Geri Dön