28 / 03 / 2024

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi kent genelinde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye kent genelinde zemin etüt çalışmalarına başladı.



Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Cedidiye Meydanındaki karmaşık yapıyı ortadan kaldırmak ve şehrin kalbinde değişime gidilmesi için başlattığı “Cedidiye Meydan Projesi” için düğmeye basıldı.

Düzce Belediyesi'nde yer alan habere göre; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri Cedidiye Cami meydanında zemin etüdü için çalışmalara başladı. Modern Mimari ile cami siluetine uygun yapıların inşa edileceği alanın zemin etüdünün sonrasında sismik kontroller de yapılacak.

Düzce Cedidiye de zemin etüt çalışmaları başladı!

Riskli yapılar yıkılacak

Cedidiye Meydan Projesi dahilinde mülk sahipleriyle görüşmeler sonrasında zemin etüdü ile başlayan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Düzce’mizi daha güzel ve modern hale getirmek için projelerimize başlıyor ve tamamlıyoruz. Derme çatma yapılardan oluşan Cedidiye Meydanındaki yapıların yerine de modern ama cami mimarisine uygun yapılar yapacağız. Böylelikle Millet Bahçesi ve Kent Estetiği Projesini Cedidiye Meydan Projesi ile bütünleştireceğiz. Arkadaşlarımız meydan projesine başlamak amacıyla zemin etüdü çalışmasını başlattı. Zemin etüdünün analiz edilmesinin ardından projeye başlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Düzce'de konut iyileştirmelerine yönelik düzenlemeler yapıldı!


Geri Dön