25 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele'de zemin etüt çalışması bitti!

Kocaeli Başiskele'de zemin etüt çalışması bitti!

Başiskele'de her geçen gün nüfus artışıyla birlikte yeni yapılaşma talepleri geliyor. Başiskele Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin ve Deprem İnceleme Birimi, ilçedeki toplam 49 hektarlık alanda başlattığı zemin etüt çalışmalarını tamamladı.




Başiskele'de her geçen gün nüfus artışıyla birlikte yeni yapılaşma talepleri geliyor. Bu talepler doğrultusunda belediye vatandaşa en iyi hizmeti vermek için belediye tarafından çalışmalar yapılıyor. Geride kalan 6 yılda konutlaşmanın yüzde 30, nüfusun yüzde 45 artış kaydettiği Başiskele'de yapılaşma çalışmaları devam ediyor. 


Hummalı bir çalışmayı geride bırakan Başiskele Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin ve Deprem İnceleme Birimi, ilçedeki toplam 49 hektarlık alanda başlattığı zemin etüt çalışmalarını tamamladı. 


Alanın yüzde 80'Iik kısmının da yapılaşmaya uygun olduğu belirtildi. Zemin etüt raporlarının onaylanmasıyla birlikte B3-B4 Gelişme Konut Bölgesi olarak ayrılan Yuvacık Yakacık, Aydınkent, Fatih, Paşadağ ve Yeşilyurt mahallelerini kapsayan yaklaşık 11 0 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmalarına başlandı.  



Kocaeli



Geri Dön