29 / 03 / 2024

Düzce'de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Düzce'de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Düzce'de yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.



Düzce Belediyesi ve Düzce Tapu İl Müdürlüğü arasında tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni bir protokol imzalandı. Düzce Belediyesi'nde yer alan habere göre; yeni anlaşma ile Düzce sakinleri tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine elektronik ortamda ulaşabilecek. 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Tapu Müdürü Gülsen Sağlam ile makamında buluştu. Ziyarette, Düzce Belediyesi ve Düzce Tapu Müdürlüğü arasında Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen "Emlak Beyan Değeri" belgesinin güvenli elektronik ortamda alınmasını sağlaması konusu değerlendirilerek protokol imzaları atıldı. Vatandaşların işlem yükünü hafifletmek için yeni bir protokole imza attıklarını söyleyen  Başkan Faruk Özlü, bu protokolle tapu işlemleri için istenen emlak beyanı belgesine elektronik ortamda ulaşılabileceğini belirtti. 

Düzce de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

VATANDAŞIMIZIN İŞ YÜKÜ HAFİFLİYOR 

Protokole yönelik açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Vatandaşlarımız alım satım işlerinde tapu işlemlerini yaptırırken ilgili taşınmazın tapu harcına esas olmak üzere belediyemizden emlak beyan değerlerini almaları gerekiyordu. İmzaladığımız bu protokolle birlikte belediyemiz ve tapu müdürlüğü birimleri arasındaki işlem yoğunluğunu azaltmayı, süreçleri kısaltıp verimliliği artırarak sürekli kılmayı hedefledik. Vatandaşlarımızın memnuniyeti de bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Hayırlı olsun” dedi.

AŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR ETTİ 

Tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesinin online ortamda verilebilmesi için Düzce Belediyesi ile protokol yaptıklarını ifade eden Düzce Tapu Müdürü Gülsen Sağlam, bu protokolle vatandaşların iş yükünü büyük ölçüde hafifleteceklerini kaydetti. Gülsen Sağlam, protokolle kendilerine destek olan Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye teşekkür etti.

Düzce'nin gündemi kentsel dönüşüm! 


Geri Dön