29 / 03 / 2024

Düzce'de icradan 2.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Düzce'de icradan 2.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Düzce Gölyaka'da bulunan fabrika binası, Düzce 5. İcra Dairesi tarafından 11 Ağustos 2015 günü saat 14:30 ile 14:35 arası açık artırma usulüyle satışa çıkıyor.



Düzce Gölyaka'da bulunan fabrika binası, Düzce 5. İcra Dairesi tarafından 2 milyon 800 bin TL'ye satışa sunuluyor.




1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Düzce ili. Gölyaka ilçesi. Açma köyü. Çamlık mevkii hudutları dahilinde bulunan ve tapunun 110 nolu parselini teşkil eden taşınmaz Betonarme Fabrika ve Arsasıdır.Taşmmaz merkezden güneye giden Yunus Emre Bulvarı üzerinde. Veysel Karani sokağa girilip 220ın. ilerlenildiğinde, bu yolun bitiminde karşıda konumlanmış ve Gölyaka Belediye Binasına yaklaşık lkm. ınesafededir.Toplu taşıma ile ulaşım Yunus Emre Bulvarı Caddesi üzerinde bulunan otobüs ve minibüs güzergahları ile sağlanmaktadır.Yakın çevresi konut ve ticari kullanım fonksiyonlu gelişmiştir. Bölge yapılaşma karakteristiğini tek ve iki katlı müstakil yapılar/1-2 katlı müstakil ticari işletmeler oluşturmaktadır. Bölgede yer alan binalarda zemin katlar dükkan normal katlar mesken olarak kullanılmakladır. Bölgede Yurtdışına hitap eden sanayi işletmeleri az bulunmaktadır. Planlı yapılaşmanın yeni başladığı bölgenin (yol. su. elektrik, kanalizasyon) altyapısı kısmen tamamlanmıştır. Konu mülk mimari projesine uygun inşa edilmiş ve Yapı Kullanma izin Belgesi bulunmaktadır. Ana gayrimenkul konum ve kat bakımından projesine uygun inşa edilmiştir.Taşınmaz. 18471.10 m2 yüzölçümlü parsel üzerinde bulunan '/Betonarme Fabrika ve Arsası? vasıflı gayrimenkuldür. Taşınmaz üzerinde tek katlı Ramfll İplik Fabrikası ve Fabrika içinde iki katlı yapılmış idari bina bulunmaktadır. Zeminde yapılan incelemelerde parsel üzerinde 1 adet tek katlı 4515 m2 alanlı fabrikası. I adet 2 katlı 360 m2 betonarme idare binası bulunmaktadır. Fabrika alanının kuzeybatı köşesine konumlandırılmış olan idare binasının taban inşaat alanı 360 m2 dir. Bu binaya ilave olarak zemin katta yaklaşık 195 m2 alanlı işçi odaları ilave edilmiştir. İlave alan brüt alanı etkilememekte olup fabrika alanı içerisinde yapılmıştır. Bahçede bekçi kulübesi ve arkada trafo binası mevcuttur.Fabrika prefabrik yapı tarzı ile inşa edilmiş olup. 4955 m2 toplam alanlıdır. Taşınmazın zemini yüzeyi sertleştirilmiş beton, duvar dolgulu, çatısı ise saç kaplamadır.Ana giriş kapısı ve alüminyum paneldir.Dış ve iç cephelerinin sıvalı ve boyalıdır. Fabrika Halihazırda faal durumda değildir.İdari bina betonarme tarzda inşa edilmiş olup toplam 360 m2 taban alanlıdır. Taşınmazın zemin katında Yemekhane. Mutfak, Soyunma-Giyinme odası. Lavabo-WC. 1. normal katında I adet Genel Müdür odası. 1 adet işi. müdür odası. 1 adet yönetim md. odası 1 adet dinlenme odası, muhasebe ve Wcler 3 adet oda. bulunmaktadır. Taşınmazın fabrika içinden ve batı cephesinden girişi bulunmaktadır. İ ler katı aynı inşaat özelliğine sahip olup. giriş kapısı alüminyum doğrama, yerler seramik kaplama, duvarlar saten boyalıdır. Fabrika ve idari bina IIC" yapı sınıfındadır. 


Yüzölçümü : 18.471.10 m2 

Arsa Payı : TAM

İmar Durumu : İnşaat tarzı İmar Planına göre taşınmaz Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı lejantına sahiptir. Ayrık nizam. Hmax:6,50 TAKS:hesaplanacak şerhli . ön bahçe çekme mesafesi: 1 Om. 2 kat yapılaşma şartlarına sahiptir. Taşınmazın güneyinde 10.lik imar yoluna terk ve etrafında 5m.lik sağlık bandı uygulaması mevcuttur.İmar uygulaması yapılmamıştır. 


Kıymeti : 2.800.000.00 TL 

KDV Oranı : %18

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 11.08.2015 günü 14:30- 14:35 arası

2. Satış Günü : 07.09.2015 günü 14:30- 14:35 arası

Satış Yeri: Eski Düzce Belediye Binası Mezat Salonu - Fevzi Çakmak Mah. Merkez-DÜZCE


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamım ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla hederle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. KDV. 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden miiteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014-8 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 09.06.2015


Geri Dön