25 / 04 / 2024

e-Devlet'e girin tek tıkla 5 bin 150 lira alın!

e-Devlet'e girin tek tıkla 5 bin 150 lira alın!

SGK kadın istihdamı için çalışmaları başlattı. Projeden faydalanan kadınlara aylık 5 bin 150 liralık destek verilmekte. İşte proje ile ilgili tüm ayrıntılar...



Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, kadın istihdamını artırmak ve kadın çalışanların kayıt dışı istihdamının önüne geçmek için Avrupa Birliği (AB) destekli "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" uygulamaya konuldu. Women-Up projesinden 4 bin kadın girişimci yararlandı. Projeden faydalanan kadınlara aylık 5 bin 150 liralık destek verilmekte. Projeye başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanunu ve diğer kanunlarla kadınlara yönelik birçok pozitif ayrımcılık yapılmış oldu. Türkiye'de kadın istihdamını artırmak için yapılan düzenlemeler ile 2002 yılında yaklaşık 1 milyon olan kadın sigortalı sayısı 2021 yılının Kasım ayında 5.1 milyona erişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön