19 / 04 / 2024

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.



E-ticaret sektörünün gündeminde, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni ‘E-ticaret Kanunu’ndaki son değişiklikler var. Lisans ücretleri, reklam, pazarlama ve lojistik kısıtlamaları en çok konuşulan maddeler arasında yer alıyor. Diğer yandan e-ticaret sektöründe tekelleşmeyi ve haksız rekabeti önlemeye yönelik adımlar atılmış olması sektör temscilcilerini sevindiriyor. Söz konusu yasa ile sektörde köklü bir değişimin yaşanması bekleniyor.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

E-ticaret sektörünü yakından ilgilendiren yeni E-Ticaret Kanunu 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Kanunda yer alan yeni düzenlemelerin sektörde köklü bir değişime yol açacağı belirtiliyor. TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, yeni yasayla birlikte pazaryerlerinin üzerindeki maliyet baskısının daha çok artacağını ileri sürdü.

2023 yılında pazaryerlerinden çıkıp kendi sitesini açan şirket sayısının artacağını savunan Cenk Çiğdemli, sektörde farklı iş kollarından çok fazla oyuncu bulunduğuna işaret ederek dijitalleşmeye odaklanan şirketler ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin adeta e-ticarete akın ettiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön