20 / 04 / 2024

EBRD'den İzmir'e 125 milyon avroluk metro kredisi!

EBRD'den İzmir'e 125 milyon avroluk metro kredisi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) İzmir metrosunun geliştirilmesi amacıyla toplam 125 milyon avroluk kredi desteği verileceğini duyurdu.



Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)  İzmir  metrosunun geliştirilmesi amacıyla toplam 125 milyon avroluk kredi desteği verileceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yapılan açıklamada, Egenin incisi İzmir Buca'daki yeni metro hattının ilk etabı için bankanın 125 milyon avroluk kredi vereceği belirtildi.

EBRD den İzmir e 125 milyon avroluk metro kredisi!

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili olarak, “Projemiz, ilimizin en yoğun ilçesi olan Buca'nın trafik sorununu kökten çözecek. Yeni metro hattı, diğer kentsel ulaşım bağlantılarıyla bağlantı kuracak, modern, hızlı, çevre dostu ve güvenli ulaşımı teşvik edecek, istihdam yaratacak ve yatırımcıları çekecek.” şeklinde konuştu.

EBRD den İzmir e 125 milyon avroluk metro kredisi!

Tunç Soyer, “İlişkilerimizi derinleştirmek hem İzmir hem de Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyor. Bankanın, İzmirlilere fayda sağlayacak daha birçok yatırım projesi için çevresel ve teknolojik desteğini devam ettirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ise konuyla ilgili olarak “İzmir'in bu büyük şehirde yaşayan 4,4 milyon insan için daha fazla sürdürülebilirlik sağlamaya ve kentsel çevreyi iyileştirmeye olan bağlılığını görmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi.

 

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor


Geri Dön