25 / 04 / 2024

Eczacıbaşı karo ürünlerinde yatırımlarına hız verdi!

Eczacıbaşı karo ürünlerinde yatırımlarına hız verdi!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, karo ürünlerinde yurtdışı yatırımlarına hız verdi. Yeni hat sonu rektifikasyon ve dijital baskı makineleri için 10 milyon Avro yatırım yaptı.



Karo seramik ürünlerinde AB ülkelerine yapılan ihracatta birinci sırada yer alan Grup, Almanya’nın Merzig ve Fransa’nın La Ferté Gaucher şehirlerindeki tesislerine; yeni hat sonu rektifikasyon ve dijital baskı makineleri için 10 milyon Avro yatırım yaptı. Sahip olduğu teknolojiyi üst seviyeye taşıyan Grup, gerçekleştirdiği yatırımlarla tesislerinde %15 verimlilik artışı hedefliyor.


 


Avrupa’daki lojistik merkezlerini aynı çatı altında toplayan Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, karo seramik ürünlerinde tek noktadan sevkiyat gerçekleştirerek, müşterisi açısından verimliliği artıran bir model sunacak. Yeni yatırım planları çerçevesinde, Engers’in Neuwied’deki üretimi Grubun diğer tesislerine aktarılarak, Neuwied pazarlama-satış, müşteri hizmetleri, marka yönetimi ve ürün geliştirme konularında merkez üssü haline getirilecek.


 


Yeni yatırımlar konusunda bilgi veren Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkan Yardımcısı Zeki Şafak Ozan; “Almanya’nın karo seramik sektöründe pazar payında ikinci olan Karo Grubumuz, Avrupa’da güçlü bir konumda. Sahip olduğumuz pazar payı ve marka değeriyle, değişen piyasa koşullarına adapte olmak ve rekabet avantajı sağlamak üzere yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Müşteri taleplerini hızlı karşılama, modern üretim, güçlü dijital altyapı ve dağıtım sürecini geliştirme hedeflerine odaklanan çalışmalarımızla, hız ve sinerji sağlıyoruz. Bu yılın ilk yarısında gerçekleştireceğimiz 4 milyon Avroluk yatırım tamamlandığında, Avrupa’daki üretim kapasitemiz 6,5 milyon m2’ye ulaşacak.” dedi. Grup, merkezi lojistik ve sipariş üssünün yanı sıra, yeni yatırımlarıyla, Almanya' daki güçlü konumunu liderliğe taşımayı hedefliyor.


Geri Dön