29 / 03 / 2024

Eda Karadağ'dan dolar ve altın için ses getirecek tahmin!

Eda Karadağ'dan dolar ve altın için ses getirecek tahmin!

Gedik Yatırım Analisti Eda Karadağ döviz kurlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Dolar/TL kuru BDDK’nın müdahalesi sonrası sert düşüş yaşamıştı. Fed’in faiz kararları ve resesyon endişeleriyle hareket eden piyasalar için yatırımcılar, 4 Temmuz Pazartesi “Dolar bugün ne kadar?” sorusunu soruyor.

Peki dolar/TL kurunu neler bekliyor? Piyasa Uzmanı İslam Memiş ve Eda Karadağ’dan ses getirecek yorum geldi. İşte yaşanan son gelişmeler...

Kurlarda Hareketlilik Beklenmiyor

Gedik Yatırım Analisti Eda Karadağ döviz kurlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. BDDK’nın geçtiğimiz günlerde döviz ile ilgili attığı adımların kurlarda sınırlı kaldığını vurgulayan Eda Karadağ, “Bir KKM kadar etkili olmadığını yaşayarak öğrendik. Bu konuda da şu yorumu getirdik: Belki yılın geri kalan döneminde makro-ihtiyadi tedbirler kapsamında alınabilecek önlemlerin eskisi kadar kurlar üzerinde etkisinin olmayacağını gözlemleyebiliriz. Bu açıdan dikkatli olmak lazım. Karar sonrası 16-17 lira arasında yatay seyir korunuyor. Bu hafta Cuma günü Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi senaryoları değiştirebilir. Küresel tarafta doları güçlendirecek bir veri gelmesiyle birlikte kurlarda oynaklığa yol açabilir. Ama bunun dışında kurlarda yeni bir hareket görmüyorım, biraz daha yatay bir seviyede devam edebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Eda Karadağ dan dolar ve altın için ses getirecek tahmin!

İSLAM MEMİŞ: ‘BENDE DOLAR OLSAYDI…’


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön