18 / 04 / 2024

Edirne'de araziler 3 yıl içinde değerlenecek!

Edirne'de araziler 3 yıl içinde değerlenecek!

Türkiye Muhtarlar Derneği Edirne Şube Başkanlığı "Dayanışma yemeği" düzenledi. Yemekte, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'nin 3 yıl içinde tüm çehresinin değişeceğini söyleyerek, "Arazisi olanlar sakın arazilerini satmasınlar'' dedi.



Dursun Ali Şahin, ''Edirne 3 yıl içinde o kadar çok değişecek ki, bazı bölgelerde ki arazüer çok fazla değerlenecek" dedi. Edirne Muhtarlar Derneği'nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği "Dayanışma yemeği" bu yıl da Trakya Birlik Yemek Salonu'nda gerçekleştirildi. 



Yemeğe Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren, Edirne Belediyesi yetkilileri, parti temsilcileri katıldı. Yemeğe ev sahipliği yapan Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, her yıl geleneksel olarak verdikleri "Dayanışma yemeğinde" buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tasmalı, "Tekrardan sevgili mevkidaşlarımız ve mülki amirlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Son dönemde ilimiz zor günlerden geçiyor. Dilerim ki yaşanan mağduriyete gelecek dönemde daha kalıcı çözümler getirilir. Valimize, ilimizin değerli yöneticilerine, muhtar arkadaşlarımız ve derneğimizin üyelerine de katılımlarından dolayı teşekkür ederim" dedi. Tasmalı yaptığı açılış konuşmasının ardından Vali Şahin'e Edirnekari el yapımı sandık hediye etti. Hediyeyi çok beğenen Vali Şahin, "Sandığın içi dolu gibi duruyor" diyerek katılımcıları gülümsetti. 



Şahin'den müjdeler 

Edirne Muhtarlar Derneği dayanışma yemeğinde konuşan Vali Şahin, taşkınlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşanan afetlerin Edirne'ye aynı zamanda güzelliği de getirdiğini dile getiren Vali Şahin bu açıklamasının çarpıtılmamasını istedi. Şahin, "Yaşanan afetler aynı zamanda Edirne'ye güzelliği de getirecek. Yanlış anlaşılmasın bu sözler, yaşanan afetler hizmeti getiriyor. Kast ettiğim güzellik aslında hizmettir. Edirne çok daha iyisini hak eden bir şehrimiz. Bu taşkınlar şehrimize yakışmıyor. Buna bağlı olarak 3 değerli bakanımız artık Edirne'yi bu dertten kurtarmak adına kolları sıvadı ve yoğun bir mesai harcayarak çalışmaya başladı bile. 7 km uzunluğunda, 80 metre genişliğinde, 6 metre derinlikte olacak kanal projesi ile Edirne rahat bir nefes alacak. Aynı zamanda Meriç Nehrinden çıkarılacak 1'nci sınıf kumları İstanbul'a taşıyacağız. İstanbul'da depreme dayanıklı evlerin yapılmasına katkıda bulunacağız. Edirne sadece kendisine değil çevresinde ki tüm şehirlere yararlı bir şehirdir" diyerek açıklamalarına devam etti. Vali Şahin Edirne'nin 3 yıl için tüm çehresinin değişeceğini söyleyerek, "Arazisi olanlar sakın arazilerini satmasınlar. Edirne 3 yıl içinde o kadar çok değişecek ki, bazı bölgelerde ki araziler çok fazla değerlenecek' diyerek arazi sahiplerine seslendi. Vali Şahin Edirne Kırklareli havaalanı projesinin de şehre yeni bir soluk getireceğini belirtti. Açıklamalarında yüksek hızlı trene de değinen Vali Şahin, "Hızlı tren seferleri Edirne'de başladıktan sonra, İstanbul'a 55 dakikada ulaşım olacak. Böylece insanlar Edirne'den İstanbul'a işlerine rahatça gidip gelebilecek" dedi. 



Muhtarlar bizim herşeyimizdir...

Vali Şahin verdiği müjdelerin ardından Edirne Muhtarlar Derneğinin dayanışma yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Muhtarlar bizim her şeyimizdir. Gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımızdır" diyen Şahin, "Muhtarlar gerektiğinde bulunduğu muhitin kaymakamıdır, valisidir" ifadelerini kullandı. Bu söyleminin ardından espriyi patlatan Şahin, "Aman diyeyim ben ziyarete geldiğimde, buranın valisi, idarecisi benim demeyesiniz" diyerek salonu kahkahaya boğdu. Vali Şahin, dünyanın hiçbir bölgesinde 3 nehrin üzerine kurulmuş bir şehir bulunmadığını vurgulayarak, "Böylesine müstesna bir şehirde valilik, başkanlık, muhtarlık yapmak güzel bir olay" açıklamasında bulundu. Muhtarların ayda en az 2-3 kez valiliğin ve belediye başkanının kapısını aşındırmaları gerektiğine de değinen Vali Şahin,"Muhtarlar mülki ve idari amirlerin kapılarını ayda 2-3 kez mutlaka aşındırmalıdır. Neticede sizler bizim gözümüz kulağımızsınız. Halkı sizin sayenizde dinleyip, olup bitenden haberdar olacağız. Bu şekilde çalışmayan muhtar, kimse kusura bakmasın görevini layıkıyla yerine getirmiyor demektir. Ben bile her ay günü birlik Ankara'ya gidip geliyorum. Ama gezmeye değil çalışmaya. Ertesi güne yine işimin başında oluyorum" diye konuştu. Vali Şahin yaptığı konuşmanın ardından, programının yoğunluğundan dolayı yemekten ayrıldı. Yemekten ayrılan Vali Şahin'in ardından Edirne Muhtarlar Derneği tarafından katılımcılara plaketler verildi. 



Edirne Gazetesi


Geri Dön