25 / 04 / 2024

Edirne'de kiralık ev kalmadı!

Edirne'de kiralık ev kalmadı!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, bölgedeki emlak sektörüyle ilgili konuştu. Çeker, Edirne'de kiralık ev sıkıntısının yaşandığını söyledi. 



Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, emlak sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çeker, Trakya'da kiralık ev sıkıntısının yaşandığı, bölgede kiralık evlerin yok denecek kadar az kaldığını söyledi. 

Edirne'de kiralık ev sorunu

Edirne Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Edirne’nin en büyük sıkıntılarından birisinin kiralık evler olduğunu belirten Çeker, “Yeni yapılacak evler ve konutlar ile ilgili olarak uzun zamandan beri Edirne Belediyesi’nde inşaat ruhsatlarıyla ilgili sıkıntılar vardı. Kiralık ev ve yurt konusunda talep var. Fakat mevcut durumda kiralanacak ev sıkıntısı çok. Şuanda 2300 kişilik yurt inşaatı devam ediyor. Üniversitenin karşısında  yeni yurt yapım çalışmaları sürüyor. Edirne’de öğrenci sayısı her geçen gün arttığı için yurtlar ne kadar yapılsa da yetersiz kalıyor. Bu dönemde özellikle kiralık evlere çok büyük ihtiyaç var. Neredeyse yok denecek kadar az. Gelen öğrencilerimiz yerleşme konusunda kiralık ev bulmakta çok zorluklar çekiyorlar. Maalesef az sayıda kiralık daire olunca fiyatlarında da büyük artış yaşanıyor. Kara borsa gibi olduğu için fiyatlar yüksek. Sadece öğrenci zamanı değil aynı zamanda tayin dönemi olduğu için de yokluk yaşanıyor. Yeni imara açılacak olan bölgemizde de malzemelerdeki fiyat artışından dolayı inşaatlar yavaş işliyor. Bu dönemde kiralık dairelerimizi şimdiden verdik. Öğrenci sayısı fazla olduğundan dolayı öğrenciler şuan sıkışık bir vaziyetteler” diye konuştu.

Kiracıları uyardı

Kiracılara uyarılarda bulunan Çeker, “Devletin vermiş olduğu bir artış oranı var. Hiçbir ev sahibi kafasına göre kira artışı yapamaz. Böyle bir durum ile karşılaştıkları zaman endişeye kapılmasınlar. Öyle bir durum söz konusu olamaz. Mahkeme bile ev sahibine en az 6 ay boyunca evi başkasına kiralayamama gerekçesi sunuyor. Özel durum söz konusu olduğunda ise en az 1 ay öncesinden kiracısına ihtarname sunması gerekiyor. Kimse rahatını huzurunu bozmasın” dedi.


Geri Dön