25 / 04 / 2024

Ediz Hun'dan 'sinema emektarlarına 2+1 daire verilsin' önerisi!

Ediz Hun'dan 'sinema emektarlarına 2+1 daire verilsin' önerisi!

Türk sinemasının yüzlerce filme imza atan yakışıklı jönlerinden Ediz Hun, sinema sektöründe hizmet vermiş kişiler için '2+1 daire verilsin', o kişiler de burdan kazanç elde etsin önerisinde bulundu...



Türk sinemasının yüzlerce filme imza atan yakışıklı, romantik, çevreye ve yaşama duyarlı "jön"lerinden olan, Diş Hekimliği, Çevre Bilimleri ve Biyoloji dallarında akademisyenlik de yapan Ediz Hun, açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ediz Hun, sinema sektöründe hizmet vermiş kişilere, '2+1 daire verilsin' önerisini sundu. 

Ediz Hun şöyle konuştu:

"Hiç olmuyor. Müzik icra edenlerde var böyle bir dayanışma ama bizde telif hakları filan yok. Zaten ben eğer eski çevirdiğim bir filmden hak alacaksam, yalnız ben değil orada çalışanların hepsinin alması lazım. Sette çalışanların da ışıkta çalışanın da kameranın da foto direktörünün de yönetmenin de alması lazım. Niçin yalnız ben? Olur mu öyle saçma şey? Hepsine vermeleri lazım, onun için zaten işin içinden çıkamıyorlar. Yoksa Ediz o zaman zaten yüksek fiyatla çalıştı diğerlerine nazaran. Esasında Ediz’e ve Ediz gibi olanlara vermeyin. Çalışanlara, emek sarf edenlere verin. Esas onların ihtiyacı var. Bugün yaşı 70’ini geçmiş çok zor durumda aktör ve sette çalışanlar var görüyorum şurada burada. ‘Nasılsın ağabey?’ diye geliyorlar. Çok üzülüyorum onların haline. Neler yapılabilir ki? Böyle bir geliri olabilir, sigortadan falan aylık ama devlet şunlara 2+1 daire verse 25 kişiyi geçmez zaten kalanlar. Gerisi hepsi gitti. Onlardan 1500-2 bin lira kira alsalar kötü mü yaparlar? Devlet için 24 tane daire nedir yani? Solda 0.001 harcamadır bu sizin için. Verin şu insanlara. 70 yaşını geçmiş, kimisinin karısı kimisinin kocası ölmüş, çocukları zor durumda. Ömercik’i (Ömer Dönmez) defnettik. Camiden sonra bana oturduğu yeri gösterdiler. Bodrum katında oturuyordu çocuk. Olmaz yani." 

Ediz Hun, bu kişilerin hizmet etmiş, Türk toplumuna güzellikler aşılamış insanlar olduğunu ifade etti ve "Bu insanlara 2+1 daire verin, adam kiraya versin en azından oradan devamlı bir geliri olsun. Ben çok dile getirdim. Ama buradan giriyor, buradan çıkıyor" diye konuştu.

Serdar Ortaç: Aylık 120 bin TL ev kredisi ödüyorum!

Rita Ora koronavirüs nedeniyle çiftlik kiraladı!

 


Geri Dön