23 / 04 / 2024

Efektif Gayrimenkul bu yıl 300 konut yapacak!

Efektif Gayrimenkul bu yıl 300 konut yapacak!

Beş yıl önce Kağıthane"de Blox Haliç projesinin temellerini atarken on yıl sonrası için GYO olma hayalleri kuran Efektif Gayrimenkul, yıl içinde 90"ı villa olmak üzere yaklaşık 300 konutun daha temellerini atacak



Beş yıl önce Kağıthane"de Blox Haliç projesinin temellerini atarken on yıl sonrası için GYO olma hayalleri kuran Efektif Gayrimenkul, yıl içinde 90"ı villa olmak üzere yaklaşık 300 konutun daha temellerini atacak

İş dünyasının kalbi olan Levent"e alternatif olarak son yıllarda ilerleme kaydeden Kağıthane, ofis projelerini yanı sıra marka konutlara da ev sahipliği yapıyor. Kağıthane"de Blox Haliç projesini geliştiren Efesan Efesan Grubu"na bağlı Efektif Gayrimenkul, Anadolu yakasında da 90 villalık bir proje daha gerçekleştirmeyi planlıyor.

2005 yılında kurulduğunda öncelikli hedef leri arasına 2015 yılına kadar gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma yı da ekleyen Efektif Gayrimenkul, 2011 yılı nda Blox Haliç"in yanı sıra Anadolu yakasında başlayacağı çalışmaya 50 milyon TL ayırmayı planlıyor.

2007 yılında temeli atılan Blox Haliç"in de ilk etabında yaşamın başladığını, ikinci etapta Nisan 2011"de teslimlerin başlayacağın belirten Efektif Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Müdürü   Ayşegül çakıcı , yıl ilk aylarında 3. etapta 44 konutun inşasına başlanacağını dile getirdi.

Bununla birlikte sonuçlanma aşamasında olan yeni girişimlerle yaklaşık 150 dairelik   ismini belirlemedikleri yeni bir   proje ile Kağıthane bölgesin de   yükseleceklerini belirten çakıcı, œEfektif Gayrimenkul Geliştirme"nin 2011 hedefleri arasında ayrıca Anadolu yakasında yaklaşık 90 villadan oluşan farklı bir projeye başlamayı da hedefliyoruz.   Yeni projelerde butik konsepte devam e deceğiz. Özetle önümüzdeki 1-2 yıllık süreçte tamamladığımız 154 konutun yanı sıra yaklaşık 300   yeni konut hedefine ulaşmaya çalışacağız  dedi.

Kağıthane"den sonra Ömerli"ye gidiyor
Projelerinde kendileri için Kağıthane "nin ayrıcalıklı bir yeri olduğuna değinen çakıcı, œBlox konseptli projelere yine bu bölgede devam ediyoruz . Kendi arsamız üzerinde gerçekleştirmeyi planladığımız villa projesi ile Ömerli"de büyümeye devam edeceğiz  dedi.

GYO olmak istiyor
Orta vadede hedeflerine ulaşmak için 2011"ni iyi bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirten çakıcı , œ2005 yılında kurulduğu muzda öncelikli hedef olarak 2015 yılına kadar gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olma yı belirledik. Bu hedefe ulaşabilmek için 2011 yılı fırsatlarını da en iyi şekilde değerlendireceğiz. Hem konut alanında ve yeni yatırımlarına zemin olacak süreçlerin oluşumu anlamında, hem de farklı projelerle başarılarımızı katlama konusunda ciddi hedeflere sahibiz  dedi.

Firma 2010 yılında ne yaptı
Kendileri açısından yılın yeni gelişmelere sahne olacağı sinyallerini veren çakıcı, œBlox Haliç 2. etap projesi ile inşaat ve satış çalışmalarında çok önemli bir yol kat ettik. 2. etap satışlarında yüzde 7580 oranına ulaşılırken, inşaat çalışmalarının da yüzde 85"i tamamlandı.
Bunlara ek olarak yeni ortaklıklar, karma projeler, teknolojiyi takip eden ve yeni tekniklerin denendiği çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Efektif Gayrimenkul Geliştirme"nin marka kimliğinin oturtulması; müşteri memnuniyeti odaklı satışta başarılı bir grafik çizilmesi ise diğer   hedeflerimiz arasında bulunuyor diye konuştu.

KUTU
Toparlanma fikrine destek çıktı
201o"d a Türkiye ekonomisini ve sektörü   toparlanma yılı olarak gören genel kanaate katıldıklarını belirten çakıcı şöyle konuştu, œBu hızla 2011 yılında da sektörel açıdan artık büyüme beklentilerinden bahsedebilecek duruma geliyoruz. Özellikle yeni konut stoklarının üretilmesi, ofis ve AVM projelerinin hız kazanmasından bahsedilebilir. Konut finansmanı açısından banka faiz oranlarının oldukça düşük seviyeler gösterdiği 2010 yılındaki koşulların devam edeceğinin işaretleri olumlu havaya katkı sağlayacaktır. şžüphesiz ki ülke genelinde yaşanacak hareketlilik yurt dışından yönlendirilecek yabancı yatırımcı faktörünü önemli bir kriter olarak sunacaktır. 


Geri Dön