11 / 05 / 2024

Efes Pilsen Tataristan'da yeni malt tesisi açtı

Efes Pilsen Tataristan'da yeni malt tesisi açtı

Efes, Tataristan'ın başkenti Kazan'da yeni malt tesisi açtı. 28.5 milyon dolarlık tesisle Rusya'daki yıllık malt üretim kapasitesi 175 bin tona yükseldi



5 fabrikası, 65 bölgesel temsilciliği ve 5 binden fazla çalışanı ile Rusya'daki Türk yatırımları içinde üçüncü sırayı alan Efes Grubu, Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nde malt üretim tesisi açtı. Yapımına 2007'de başlanan Kazan'daki tesisin 28.5 milyon dolara mal olduğu kaydedildi. Tesisin açılışı Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından yapıldı. Efes Rusya Genel Müdürü Yüksel Gökbulut, yeni malt tesininin Efes'in Rusya'daki pozisyonunun güçlendireceğini kaydetti. Gökbulut, "Ekonomik krize rağmen malt üretimini genişletmek için yatırım yaptık ve bunun yakın gelecekte kendini geri ödeyeceğine inanıyoruz. Bira fabrikalarımıza kendi maltımızı sağladığımız sürece dışarıdan ham madde üreticilerine bağımlı olmayacağız" dedi.

VERGİ İÇİN TEŞEKKÜR
Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Minnihanov ise Efes Pilsen'in kriz döneminde cumhuriyetlerinin bütçesine yapmış olduğu büyük destek için teşekkür etti. Minnihanov "Kriz döneminde bile Efes vergi planını yerine getirmekle kalmadı hatta öngördüğü vergi miktarını geçti bile. Efes'in cumhuriyetimizdeki her türlü projesini destekleyeceğiz" diye konuştu. Anadolu Grubu CEO'su Tuncay Özilhan da Rusya bölümünün şirketin dünyadaki en büyük yatırımını oluşturduğunu belirterek, Efes'in Rusya'da yılda yaklaşık bir milyar litre bira ürettiğine dikkati çekti.

AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI YAPTI
Efes'in Kazan'daki yeni malt üretim tesisinin açılışı, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov tarafından yapıldı.Törene Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, Anadolu Grubu CEO'su Tuncay Özilhan, Efes Biracılık Grubu Başkanı Alejandro Jimenez ve Efes Rusya Genel Müdürü Yüksel Gökbulut da katıldı.

Yıllık malt üretim kapasitesi 45 bin ton
EFES'İN Kazan'da yapımını 2007'de başlattığı ve 28.5 milyon dolara mal olan yeni malt üretim tesisinde yıllık malt üretim kapasitesinin 45 bin tona ulaşacağı kaydedildi. Efes'in 2006'da sahip olduğu Kazan tesislerinde geçen yıl 392 milyon litre bira üretilmişti. Rusya genelinde malt üretim kapasitesi bu tesisin açılmasıyla toplam 175 bin tona yükselen Efes Bira Grubu bu sayede bira fabrikaları için gerekli ham maddenin sağlanmasında önemli mesafe kat etmiş oldu. Efes'in Rusya'da 5 fabrikası, 65 bölgesel temsilciliği ve 5 binden fazla çalışanı bulunuyor.


Sabah

 


Geri Dön