26 / 04 / 2024

Ege Üniversitesi Teknopark'ı büyüyecek!

Ege Üniversitesi Teknopark'ı büyüyecek!

Ege Üniversitesi (EÜ) yerleşkesinde bulunan ve Türkiye’nin yüzde 100 üniversite sermayeli tek teknoparkı Ege Teknopark'ın kapasitesini artırmak için çalışmalar başladı. 




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ege Üniversitesi  rektörlüğünden açıklama yapıldı. Açıklamada Ege Teknopark'ın kapasitesini arttırmak için kullanılacak alana ilişkin ödenek talebinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kabul edildiği belirtildi. 

 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Budak,  Ege Bölgesi'nde ve İzmir’de tüm sanayicilerle işbirliği içerisinde olduklarını ve çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiklerini aktardı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yaptıkları görüşme sonucunda yeni teknoparkın finansmanının karşılanması boyutunda destek sözü aldıklarını belirten Prof. Dr. Budak, "Akademik potansiyelimizi sanayicilerle daha hareketli bir hale getirerek bu hareketliliğin bir ürüne dönüşmesi anlamında da ikinci teknoparka ihtiyacımız vardı. Küçük bir silikon vadisi olarak nitelendirilecek olan bu bölgeyi kısa sürede hizmete açmayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


 


Geri Dön