24 / 04 / 2024

Ege Yapı 2014’te kentsel dönüşüme odaklanacak!

Ege Yapı 2014’te kentsel dönüşüme odaklanacak!

Batışehir projesiyle marka değerini daha da yukarı taşıyan Ege Yapı Group, 2014 yılında kentsel dönüşüm projelerine odaklanacak. Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı 2014 kentsel dönüşümde etkili olacağımız bir yıl olacak dedi....



Yeni yatırım hedefleri ile ilgili Emlakkulisi.com’a açıklama yapan Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, 2014 yılında kentsel dönüşüm projelerine odaklanacaklarını söyledi. Kabadayı, Ataşehir ve Sarıyer'de açtıkları kentsel dönüşüm ofisleri ile bu alanda daha etkili bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.


2013 yılının Ege Group adına yeni projelere yelken açtıkları yıl olduğuna dikkat çeken Kabadayı, “2013 yılı, EgeYapı Group adına hem markamıza yatırımlar yaptığımız hem de yeni projelere yelken açtığımız bir yıl oldu. 2013 yılı devam eden projeler ve bu yıl içinde lansmanını yaptığımız projeler anlamında verimli geçti. Batışehir Projesi’nde ilk etabın tamamının, ikinci etabın da yüzde 75’inin satışını tamamladık ve yılsonunda ilk etabın teslimlerine başlıyoruz. 2013 yılında İstanbul’un yeni çekim merkezi Kartal’da inşa edeceğimiz ve rezidans anlayışına yeni bir bakış açısı getireceğimiz karma projemiz Pega Kartal’ın lansmanını gerçekleştirdik” dedi. 


Yedikule ve Kağıthane projeleri 2014’te satışta

Yedikule ve Kağıthane projelerini 2014 yılı içerisinde satışa çıkarmaya planladıklarını ifade eden Kabadayı, “Fatih Yedikule’de Emlak Konut’un yaptığı ihaleyi kazandık. Lokasyonu ile son dönemin yükselen bölgelerinden olan Kağıthane bölgesinde de yapacağımız proje hazırlıklarını büyük oranda tamamladık. Her 2 projemizin lansmanını da 2014 yılı içinde yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Ataşehir ve Sarıyer’de açtığımız kentsel dönüşüm ofisi ile de bu alanda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu. 


Ege Yapı 2014’te kentsel dönüşüme odaklanacak!


Batışehir’in ticari birimleri de 2014’te satışa çıkacak

Yeni projelerin yanı sıra 2014 yılında Batışehir projesinde ticari ünitelerin satışına da başlayacaklarını söyleyen Kabadayı, “2014 yılında öncelikli hedefimiz Batışehir’de konut kısmının büyük bölümünün ve Kartal’da bulunan ofis projemiz İz Park’ın teslimlerini tamamlamak. Ayrıca Batışehir projesi içinde bulunan ticari ünitelerin satışına başlayacağız. Tüm bunların yanı sıra yeni projelerimizi satışa çıkaracağız” diye konuştu


2014 yılı 2013’ün paralelinde bir yıl olacak

İnşaat sektörünün 2014 yılı içerisinde de büyümesini devam ettireceğini düşündüğünü belirten Kabadayı, faiz oranlarında normal dışı bir gelişme olmazsa 2014’ün 2013 paralelinde bir yıl olacağını söyledi. Kabadayı, “2013 yılının ikinci yarısına damgasını vuran yabancıya satışların 2014 yılında sektör için önemini arttırarak devam edeceğini düşünüyoruz. 2014 yılı içerisinde sektörün üzerinde daha da yoğunlaşacağı önemli bir konu da kentsel dönüşüm olacaktır. Kamunun da konu üzerinde hassasiyetle ve önem vererek durması sebebiyle kentsel dönüşüm bölgelerinde yaşayan halk artık bu konuda önemli oranda bilgilendirildi. 2013 yılında bu konuda atılan önemli adımların 2014 yılı içerisinde meyvesini vereceğini düşünüyoruz. Tüm bu veriler ile birlikte sektör büyümesinin genel ekonomide oluşacak büyüme ile paralel olacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön