26 / 04 / 2024

Eğirdir Gölü plajında otel inşaatı başladı!

Eğirdir Gölü plajında otel inşaatı başladı!

Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü plajında otel yapımına başlandı. Yaşam savunucusu ve akademisyen Kesici, “Peri bacalarındaki otel inşaatı nasıl durdurulduysa, bu inşaat da hemen durdurulmalı” diye konuştu.



Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü’nün plajında otel inşaatı başladı. Gölün ve kıyısının özel hükümlerle korunduğunu söyleyen akademisyen Erol Kesici, inşaatın tepkilere yol açtığını ifade etti. Kesici, “Kapadokya’daki otel inşaatı nasıl durdurulduysa, bu inşaata da acilen el atılmalı ve durdurulmalı” şeklinde konuştu.

Birgün Gazetesi'nden Demet Sargın'ın haberine göre, Isparta’daki Türkiye’nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü, son günlerde büyük bir tehdit altında. Gölün hemen kıyısında otel inşasına başlandı. Üstelik söz konusu alan, özel koruma alanı içerisinde yer alıyor.

Halkın daha geçen yaza kadar plaj olarak kullandığı alanda sadece “günübirlik sosyal faaliyetlerin” yapılmasına izin veriliyor. Zemini tamamen kum olan yerde yapılan inşaata hem bölge halkı hem de yaşam savunucuları tepki gösteriyor. 

İnşaatın, 5 katlı apart oteller için yapıldığını kaydeden Kesici, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündeme gelen ve tepkilere neden olan inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kesici, “Göreme’deki inşaat nasıl durdurulduysa buradaki de aynı özenle durdurulmalıdır. Kıyı kanununa da özel koruma hükümlerine de ters olan bu inşaat için izinlerin olduğu söyleniyor. Bu izinler kanunlara rağmen nasıl çıkarılmıştır, bunun cevabını büyük bir açıklıkla almalıyız. Zemini daha önceden farklı topraklarla doldurdular. İnşaatın yüzeyinde toprak var gibi görünüyor ama orası tamamen kum. Biz burada 30 yıl geçirdik” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön