25 / 04 / 2024

Eğribel geçidinde yapılan tünele ilişkin 4 sorun mecliste! 

Eğribel geçidinde yapılan tünele ilişkin 4 sorun mecliste! 

Giresun'da Eğribel geçidinde yapılan tünel çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Eğribel geçidinde yapılan tünele ilişkin 4 sorun mecliste! 

 

Eğribel geçidinde yapılan tünel çalışmaları meclis gündemine taşındı. Tünele ilişkin sorunlara ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Bektaşoğlu'nun soruları


1- 2 bin 200 rakımlı Eğribel geçidinin alt kodlarında halen çalışmaları süren 11 bin 810 metrelik çift tünellerin kazı çalışmaları hangi aşamadadır? Zaman zaman inşaatın durma noktasına geldiği iddiları vardır, bunun nedeni nedir?

 

2- İç Anadolu'yu karayoluyla Giresun'a ve deniz yoluyla Karadeniz üzerinden Avrupa'ya; daha kısa mesafede, iklim ve coğrafya koşullarından etkilenmeden bağlanacağı düşünülerek yapılan ve 50 yıldır yapımı gündemde olan bu tünellerin, en kısa sürede tamamlanması için bakanlık olarak hangi özel çalışmaları yapmaktasınız?

 

3- Bu projenin maliyeti nedir, inşaat için bugüne kadar ne kadar ödenenk kullanılmıştır, tam olarak ne zaman bitecektir, yüklenici firma ile yapılan bir anlaşma veya protokol var mıdır, varsa hangi taahhütleri içermektedir?

 

4- Dereli-Pınarlar arasından Eğribel tüneline, oradan da Şebinkarahisar'a ulaşan yol güzergahını yüksek standartlı ticaret bağlantı yolu olarak yapılması düşüncesinden tamamen vaz mı geçilmiştir, gündeminizde böyle bir proje var mıdır? Proje sadece tünelleri mi içermektedir?

 


Geri Dön