25 / 04 / 2024

Eğribel geçidi

Eğribel geçidi

Giresun'da Eğribel geçidinde yapılan tünel çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

5 bin 909 metrelik Eğribel Tüneli'nin temeli atıldı!

Ordu Havaalanı’nın hizmete açılacağı müjdesini vererek, Giresun’u Akdeniz’e bağlayacak 5 bin 909 metre uzunluğundaki Eğribel Tüneli’nin de temelinin atıldığını söyledi.

Giresun Eğribel Tüneli'nin temeli atıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Eğribel Geçidi üzerine yapılacak tünelin temelini attı. Tünel Giresun'u İç Anadolu'ya bağlayacak. Tünel, Ovit ve Kırık tünelinden sonra Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacak.

Ankara'da köprülü kavşak projesinin iptali bir can aldı! Yaya geçidinin olmadığı bölgede kaza...

Ankara çevre yolunda planlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesinin iptal edildiği bölgede, yolun karşısına geçmeye çalışan Gamze Gürel hayatını kaybetmişti. 6 günün ardından bulunan eşya duygusal anlar yaşattı...

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...

Uzaktan eğitime geçen üniversiteliler dikkat! Evinizden para kazanacaksınız!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından okulları kapanarak online eğitime sistemine geçen üniversite öğrencilerinin evinden çıkmadan yapabileceği ek işler neler?

e-faturaya geçişte son tarih 1 Temmuz Cuma! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-faturaya zorunlu geçişlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Bazı sektörlerin geçişi ciro limitiyle zorunlu kılınırken, konaklama gibi bazı sektörlerde geçiş, cirodan bağımsız olarak tüm şirketlere zorunlu tutuluyor.

Eğribel Tüneli 2022 yılında tamamlanacak!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar devlet yolu üzerinde yapımı süren Eğribel Tüneli'nin 2022 yılında tamamlanması planalnıyor.

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!

Giresun Valisi Enver Ünlü yaptığı açıklamada Giresun'un, iç bölgelerdeki ilçeleri ve Sivas ile ulaşımının sağlandığı güzergahta yer alan Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Eğribel Tüneli'nde ikmal inşaatına başlandı!

Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde inşa edilen tünelin, 2021 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Konut kredisi faiz oranları yeniden yükselişe mi geçiyor?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık dört aylık indirim döneminin ardından yeniden yükselişe mi geçiyor. Kredi faizleri tekrar artış trendine mi girecek?

Eğribel Tüneli ikmal ihalesi Eylül sonunda yapılacak!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek...

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

Eğribel Tüneli inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Giresun-Dereli ve Şebinkarahisar güzergahı ile Eğribel tüneli geçişi inşaatının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yozgat Şebek Geçidi inşaatı TBMM gündeminde!

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Şebek Geçidi inşaatının ne zaman başlayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sedef, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Giresun Eğribel Tüneli'nde son 95 metre!

Giresun'un 82 yıllık hayali olan  Eğribel Tüneli'nde sona gelindi. Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerini birbirine bağlayacak tünel, Türkiye'nin en uzun 3'üncü çift tüplü tüneli olacak.

Eğribel geçidi Haberi

Eğribel geçidi

Eğribel geçidinde yapılan tünel çalışmaları meclis gündemine taşındı. Tünele ilişkin sorunlara ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Bektaşoğlu'nun soruları


1- 2 bin 200 rakımlı Eğribel geçidinin alt kodlarında halen çalışmaları süren 11 bin 810 metrelik çift tünellerin kazı çalışmaları hangi aşamadadır? Zaman zaman inşaatın durma noktasına geldiği iddiları vardır, bunun nedeni nedir?

2- İç Anadolu'yu karayoluyla Giresun'a ve deniz yoluyla Karadeniz üzerinden Avrupa'ya; daha kısa mesafede, iklim ve coğrafya koşullarından etkilenmeden bağlanacağı düşünülerek yapılan ve 50 yıldır yapımı gündemde olan bu tünellerin, en kısa sürede tamamlanması için bakanlık olarak hangi özel çalışmaları yapmaktasınız?

3- Bu projenin maliyeti nedir, inşaat için bugüne kadar ne kadar ödenenk kullanılmıştır,...