20 / 04 / 2024

Eğribel Tüneli 2022 yılında tamamlanacak!

Eğribel Tüneli 2022 yılında tamamlanacak!

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar devlet yolu üzerinde yapımı süren Eğribel Tüneli'nin 2022 yılında tamamlanması planalnıyor.



Giresun-Dereli-Şebinkarahisar devlet yolu üzerinde inşaatı süren Eğribel Tüneli'nde geçişlerin 2021 sonlarına doğru, projenin ise 2022'de tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Giresun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Vali Enver Ünlü'nün, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden projenin son aşaması hakkında önemli bilgiler aldığı, tünelin bir an önce ulaşıma açılması için yüklenici firma çalışmalarına talimat verdiği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Eğribel Tüneli'nin Doğu Karadeniz'i İç Anadolu ve güney bölgelerine bağlayan yol üzerinde bulunan 2200 rakımlı Eğribel geçidinin mevsim şartlarından etkilenmeden güvenli ve konforlu şekilde geçilmesini sağlayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Eğribel Tüneli'nin ulaşıma açılması için tünel kaplama ve kablolama işlemlerinde önemli mesafe kat edildi. Aynı zamanda Giresun ile Sivas arasında kesintisiz trafik akışının sağlanması, bölgenin ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine katkı sunulması amacıyla 5,9 kilometre çift tüplü tünel olarak projelendirilen Eğribel Tüneli, 1,8 kilometrelik bağlantı yollarının da tamamlanmasıyla yol kullanıcılarına zorlu anlar yaşatan Eğribel geçidinin olumsuz etkileri giderilirken, yol güzergahı 6,5 kilometre kısalarak mevcut yola göre zamandan da 25 dakika tasarruf sağlanacak."

Eğribel Tüneli 2022 yılında tamamlanacak!

Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacak

Yapılan açıklamada, Eğribel Tüneli'nin, Rize-Erzurum kara yolu üzerinde yapımı tamamlanan Ovit Tüneli ve yapımı süren Trabzon-Gümüşhane arasındaki yeni Zigana Tüneli'nden çift tüpte toplam 11 bin 900 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun üçüncü tüneli olacağına değinildi.

Eğribel Tüneli'nin, Doğu Karadeniz'in İç Anadolu Bölgesi'ne açılan en önemli kapılarından biri olacağı belirtilen açıklamada,"Tünelde şu anda sığınma cebinin donatı, membran ve kaplama betonu imalatları ile araç geçişinin membran ve kaplama betonu imalatları, yine kiriş imalatları ile birlikte kablo kanalına ait kalıp donatı ve beton imalatları yapılmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Eğribel Tüneli 2022 yılında tamamlanacak!

Yapılan açıklamada, her iki tüpte de kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı, kaplama ve diğer işlerin sürdüğü belirtilerek, sağ tüpte 4 bin 397, sol tüpte 36 olmak üzere toplamda 4 bin 433 metre nihai kaplama betonunun tamamlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, tünelden geçişlerin 2021 yılının sonlarına doğru, projenin ise 2022'de tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

 

Eğribel Tüneli'nde kazı çalışmaları tamamlandı!


Geri Dön