23 / 04 / 2024

Ehliyet alacaklar dikkat! Yaş şartı değişti! 

Ehliyet alacaklar dikkat! Yaş şartı değişti! 

Büyük otobüs kullanacak olan sürücülerde ehliyet yaş sınırı 26'ydı. Fakat yeni düzenlemeyle bu sınır 24'e düşürüldü. Bu sayede şoför açığının giderilmesi hedeflenirken ayrıca gençlerin istihdamına katkı sağlanması da amaçlanıyor. İşte detaylar...



Şoför açığının giderilmesi ve gençlerin istihdamına katkı sağlanması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırı 26'dan 24'e düşürüldü. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe sokuldu. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca hazırlanan "Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte büyük otobüs kullanacak olan sürücülerde ehliyet yaş sınırı 26'dan 24'e düşürüldü. Yönetmelikle, görme engelli yolcular için rehber köpeklerin gerekli şartları sağladıktan sonra otobüslerde bulundurulabilmesine de olanak sağlandı. Artık  görme engelli yolcular rehber köpekleriyle birlikte otobüste seyahat edebilecek.

Diyaliz merkezlerinde tedavi gören engelli bireylerle bunların velilerini taşıyan firmalar için yetki belgesi alma şartları biraz daha basite indirildi. Yolcu taşımacılığında asgari kapasiteyi sağlayacak taşıt yaş şartı ise 12'den 15'e yükseltildi.

İLAVE SEFER İÇİN KOLAYLAŞTIRICI DÜZENLEMELER!

Yolcu acenteliği hizmeti yürütenlerin hizmet verebilecekleri firma sayısı 10'dan 20'ye çıkarılarak uluslararası yolcu acenteliği hizmeti verenlerin yurt içi taşımacılara da hizmet vermelerine olanak sunuldu. Yolcu taşımacılığında mücbir sebepler nedeniyle yapılamayan seferler yada yolcu talepleri doğrultusunda konulmak istenilen ilave seferlerin bildirimlerinde kolaylaştırıcı düzenlemeler oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön