26 / 04 / 2024

Ehliyet ücretlerine zam sinyali! Ehliyeti olmayanlar yandı! Tam 6 bin 500 TL...

Ehliyet ücretlerine zam sinyali! Ehliyeti olmayanlar yandı! Tam 6 bin 500 TL...

Son günlerde gündemde olan ehliyet ücretlerinin artacağına ilişkin haberlerin doğruluğu merak ediliyor. Peki ehliyet ücretlerine zam gelecek mi? Ehliyet ücretlerine ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...



Son günlerde gündemde olan ehliyet ücretlerinin artacağına ilişkin haberlerin doğruluğu merak ediliyor. İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, konuyla ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Yönetmeliklere göre, her senenin Kasım'ında bir sonraki yılın maliyet ücretlerinin açıklandığını vurgulayan Abacı, sınav harçları ve vergilerle ehliyet ücretlerinin 10 bin Türk Lirası'na ulaşabileceğine dikkat çekti. 

Ehliyet ücretlerine zam sinyali! Ehliyeti olmayanlar yandı! Tam 6 bin 500 TL...

Sözcü'den Mustafa Sarıipek'in haberine göre; sürücü kurslarında en az 5 personel çalıştırıldığının altını çizen Abacı, "2022 yılını zor şartlar altında geçirmeye çalıştık. Yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'ndan güncelleme talebinde bulunduk ama kabul edilmedi. Önümüzdeki yılda ehliyet fiyatları zorunlu olarak artacak" açıklamasında bulundu. 

"2022 yılı için geçtiğimiz yıl yaptığımız toplantı günü motorin litre fiyatı 9,81 TL civarındaydı" diyen Abacı, 'de motorinin litresinin 25 lirayı gördüğüne, neredeyse 4 kat arttığına vurgu yaptı. “2021 yılı için asgari ücret 2 bin 825,90 iken 5 bin 500,35 TL oldu. Kısacası 2 kat bir artış söz konusu” diye konuşan Abacı, "En önemli yatırımımız araç ve her kursta en az 3 tane bulunmak zorunda. Vatandaşlarımızın yeni nesil ve konforlu araçlarda eğitim görmesini istiyoruz ama bu sanırım artık mümkün olmayacak" diyerek bu fiyatlarla araç yenilenmesinin mümkün dörünmediğinin altını çizdi.

Peki ehliyet ücretlerine zam gelecek mi? Ehliyet ücretlerine ne kadar zam gelecek? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön