25 / 04 / 2024

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Milyonlarca vatandaş işsizlik maaşının ne zaman yatacağını merak ediyor. İş sahibi olmayan vatandaşlar için devlet işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. Bu ödemelerden faydalanmak isteyenler ise Ekim ayına ilişkin ödemelerin ne zaman yatacağını merak ediyor...



Milyonlarca vatandaş işsizlik maaşının ne zaman yatacağını merak ediyor. İş sahibi olmayan vatandaşlar için devlet  işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. Bu ödemelerden faydalanmak isteyenler ise Ekim ayına ilişkin ödemelerin ne zaman yatacağını merak ediyor. Bu sebeple milyonlarca vatandaş işsizlik maaşı ne zaman yatacak sorusunun cevabını araştırıyor. Peki,  Ekim ayı 2021 işsizlik maaşı ne zaman yatacak? 

A Haber'de yer alan habere göre; devlet tarafından iş sahibi olmayan vatandaşlar için işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. İşsizlik maaşı alan milyonlarca vatandaş Ekim ayı işsizlik maaşının ne zaman yatacğaını sorguluyor. İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? İşte merak edilenler...

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

EKİM AYI İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Ekim ayına ait işsizlik maaşı ödemeleri Kasım ayının başında yapılacak. Ödemelerin 5 Kasım'da hesaplara geçmesi bekleniyor. 

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hizmet sözleşmesinin sona ermesinden itibaren 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvurmak gerekir. Başvuru, www.iskur.gov.tr ​​adresinden İŞKUR birimine bizzat gelerek veya elektronik ortamda yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içinde başvuru yapılmaması durumunda başvurudaki gecikme toplam hak süresinden düşülür.

 

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizin işe girmeye hazır olması gerekir. İşsizlik parası başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılır veya güncellenir. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetleri almaları sağlanmaktadır. Bu nedenle vekaletname ile başvuru yapılması mümkün değildir.

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İSŞİZLİK MAAŞI KAÇ AY VERİLİR?

  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;
  • 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün,
  • Çiftlik Bank’ın 2 numarası konuştu! İşte ilk ifadesi
  • İstanbul Valiliği gün ve saat vererek uyardı
  • Dosta güven, düşmana korku
  • Dünya basını SİHA'ları manşetinden düşürmüyor!
  • Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geri adım!
  • 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün,
  • 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

Ekim ayı işsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

  • Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak.

.

İşsizlere verilen destekler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön