25 / 04 / 2024

Ekim'de iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası kira sertifikasından oluşacak!

Ekim'de iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası kira sertifikasından oluşacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının ekim-aralık dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre, Ekim ayındaki iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası da kira sertifikasından oluşacak...



Hazine ve Maliye Bakanlığının ekim-aralık dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre, Ekim'de 3,2 milyar liralık iç borç servisine karşılık 3,5 milyar liralık, kasımda 21,8 milyar liralık iç borç servisine karşılık 22,4 milyar liralık, aralıkta da 2,8 milyar liralık iç borç servisine karşılık 3,4 milyar liralık iç borçlanma yapılması öngörülüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ekim ayındaki iç borçlanmanın 1,9 milyar lirası piyasadan, 1,6 milyar lirası kamuya satışlardan, kasımdaki iç borçlanmanın 16,3 milyar lirası piyasadan, 4,8 milyar lirası kamuya satışlardan, 1,3 milyar lirası da kira sertifikasından, aralık iç borlanmasının da 1,8 milyar lirası piyasadan, 1,6 milyar lirası kamuya satışlarından oluşması bekleniyor.

Hazine, söz konusu dönemde dış borçlanmaya gitmeyecek. Bu dönemde 10 tahvil ihalesi düzenlenecek ve 1 kira sertifikasının doğrudan satışı gerçekleştirilecek.


Geri Dön