19 / 04 / 2024

Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor!

Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor!

Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor" dedi.



Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu sayede ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediyor, binalarda yüzde 30 oranında enerji tasarrufu hedefliyoruz. Bu çabalarımızın, imkanlarımız ve alacağımız uluslararası destekler ölçüsünde zaman içerisinde artarak devam edeceğini de vurgulamak isterim." dedi.

 

Özhaseki,  Türkiye’nin hızla gelişen bir ülke olduğunu, ülkede her yıl nüfusun yüzde 1’in üstünde, ekonomik büyümenin de yüzde 5 arttığını ifade ederek, ayrıca her yıl enerji sektörüne 10 milyar dolar civarında yatırım yapıldığını aktardı.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Özhaseki sözlerine şu şekilde devam etti; "Özellikle burada bir hususun altını çizmek istiyorum, bu konu bizim için önemli. 2020 sonrasında gelişmekte olan ülkeler gibi Yeşil İklim Fonu ve teknoloji desteklerine erişim talebimiz bulunmaktadır. Bu talebimize ilişkin olarak Paris öncesi ve sonrasında müzakerelerimiz yoğun biçimde devam etti. Fiji Başkanlığı'nın meselemize göstermiş olduğu hassasiyete müteşekkiriz. Şimdi en büyük beklentimiz, bu talebimizi karşılayacak nitelikte bir kararın burada alınmasıdır"

 

BM 26. Taraflar Konferansı'na ev sahipliği yapmak için başvuru yaptıklarını dile getiren Özhaseki, "Bu ev sahipliğinin ülkemizde iklim değişikliği ile mücadele için farkındalığı artıracak eşsiz bir fırsat olduğuna inanıyoruz ve bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Konferansın başarı ile sonuçlanmasını diliyor, Türkiye olarak bunun için yapıcı tutumumuzu sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum." diye açıklama yaptı. 


Geri Dön