19 / 04 / 2024

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi!

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için düşündüğü Hafize Gaye Erkan ile görüşme yaptı. Erkan'ın, kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmesi bekleniyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumartesi akşamı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yeni kabine üyelerini kamuoyuyla paylaşmasından sonra gözler Merkez Bankası’na çevrildi.

Ekonomideki kötü gidişe son vermesi için tam yetki ile ekonominin başına getirilen ve Hazine ve Maliye Bakanlığı görevi verilen Mehmet Şimşek’in atacağı adımlar da yakından takip edilmeye başlandı. Özellikle dış piyasa oyuncularının yakından takip ettiği Şimşek, görevi önceki gün bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreniyle Nurettin Nebati'den devraldı. Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla birlikte Merkez Bankası'nın başına hangi ismin getirileceği ve atacağı adımlar da piyasalarda merak konusu olmaya başladı.

Ekonominin yeni patronu Mehmet Şimşek, Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi!

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası başkanlığı için adı geçen Dünya Gazetesi yazarı Hafize Gaye Erkan ile bir görüşme yaptı. Erkan’ın Merkez Bankası başkanlığı adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgilendirme yapılacağı ve görüşmenin devamı kapsamında da yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşme gerçekleştireceği ifade edildi.

HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

1982 yılında dünyaya gelen Erkan, Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu ve eğitimine ABD’de devam etti. ABD’nin en genç finans profesörüdür. First Republic Bank'ta sekiz yıl boyunca Co-Chief Executive Officer, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Depozito Sorumlusu ve Co-Chief Risk Officer gibi görevler yaptı. Goldman Sachs'ta on yıl çalıştı. Yönetici Direktör ve Finansal Kuruluşlar Grubu Analitik ve Stratejiler Bölümü Başkanı olarak görev aldı.


 


 


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön