25 / 04 / 2024

Ekonomist Çetin Ünsalan'dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!

Ekonomist Çetin Ünsalan'dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!

Ekonomist Çetin Ünsalan, asgari ücrete yapılması beklenen zam öncesi ekonominin durumuna dikkat çekti ve AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştirdi.



Milyonların gözü kulağı asgari ücrete temmuz ayında yapılması beklenen ara zamma çevrildi.

Halk TV canlı yayınına bağlanan ekonomist Çetin Ünsalan da gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Raflardaki enflasyona değinen Ünsalan, şu ifadeleri kullandı: 

"Gerçek olamyan bir enflasyon üzerinden ve aslında angarya sınırı olan asgari ücreti de açlık sınırı üzerinden tartışıyorsak bence zaten sözün bittiği yerdeyiz. Gelişmiş ülkelerde yüzde 5-6’larda ancak asgari ücretle çalışan nüfusu var.

Ekonomist Çetin Ünsalan dan asgari ücret zammı için çok sert sözler!

Bizde 2 kişiden biri asgari ücretle çalışıyorsa, hatta ben size bir adım öteye gideyim, yoksulluk sınırında çalışan insan sayısı nüfusun çok az bir bölümünü oluşturuyorsa zaten bizim filmi baştan bitirdiğimizin resmidir."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön