25 / 04 / 2024

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete yapılması beklenen zammı yorumladı ve AK Parti hükümetine eleştiri yöneltti.



"Zammın miktarı konusunda kestirimde bulunmak zor biraz. Ben enflasyon farkı kadar artış olacağını tahmin ediyorum. 5 bin 500 TL civarı rakamlar konuşuluyor. Ama sorun şu; bugün Türk-İş bir tek işçinin asgari geçim maliyetini açıkladı. 8 bin 300 TL olarak açıklandı. Bekar bir işçinin tek başına yaşam maliyeti bu.

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Yoksulluk sınırı 20 bin TL civarındayken asgari ücret için 5 bin 500 TL bandını tartışmak komiktir. Yarın açıklanacak rakamın bir sürpriz olacağını düşünmüyorum. Kısmi bir artış yapacaklarını düşünüyorum."

Editörün Notu: Bu haber 28 Haziran 2022, saat 21.16 yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 63 kuruş, euro 17 lira 51 kuruş, altının gramı ise 974 lira 13 kuruş değerindedir.

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Asgari ücrette 2. zamda detaylar belli oldu! İşte yeni zam oranları!

Ve İslam Memiş gram altın için fiyat verdi, "bu seviyeye gelir gelmez alın" dedi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön