29 / 03 / 2024

Ve İslam Memiş gram altın için fiyat verdi, "bu seviyeye gelir gelmez alın" dedi!

Ve İslam Memiş gram altın için fiyat verdi,

BDDK'nın hamlesinin ardından altın ve doların düşüşe geçmesiyle Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten beklenen açıklama geldi. Memiş, gram altın için fiyat verdi ve alım önerisinde bulundu.



BDDK'nın kredilerle ilgili yeni hamlesinin ardından dolar 16.50 seviyelerine kadar çekilmiş, altın fiyatları da düşüş göstermişti.

Bu gelişmelerin ardından gözler Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Ekonomist İslam Memiş'e çevrilmişti.

YouTube hesabından yeni bir video yayınlayan Memiş, son gelişmeleri yorumladı.

Memiş'in değerlendirmelermelerinden öne çıkanlar şöyle:

"TL'de bulunanların düşük rakamlara yetişebileceğiz mi diye endişeleri vardı. BDDK'nın son kararından sonra 15 milyon TL'nin üzerindeki döviz rezervi olan şirketlere kredi kullandırmama süreci başladı.

Bu döviz kurlarında gerilemeye neden oldu. İşçilerin zam süreci var, emekliler ve asgari ücretlere de var, bütçe açısından temmuz, ağustos bütçelerin aşıldığı dönem olacak. Şirketlere dövizini boz, ihtiyacını gör diyerek sanırım geçici olarak bir karar açıklandı.

Bundan sonra da sık sık yeni kararlar göreceğiz. Bu kararlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Borsa tarafında ralli bekliyorum, ciddi yükseliş trendi bekliyorum, hatta önümüzdeki 2 ay içinde 3 bin puanı test ederse sürpriz olmaz öngörüm vardı, aynı öngörüm devam ediyor.

Dolar TL kurunda 16.75 seviyesi güçlü destek seviyesi olur mu? Aşağı yönlü kırılırsa 16.35 seviyesi var demiştim. Temmuz, ağustos dahil, dolar TL kurunda 16.35 - 17.35 bant aralığını takip edebilirsiniz. Ben size söz verdiğim zaman 16.75'ten yerine koyacağız dedim, söz verdiğimden daha aşağıda bir rakam karşımızda.

Ve İslam Memiş gram altın için fiyat verdi, "bu seviyeye gelir gelmez alın" dedi!

Alıp almamak satıp satmamak tasarruf sahibinin kararı. Diğer arkadaşlar isterse 16.40'ı da bekleyebilir ama 16.35 destek seviyesinin önümüzdeki iki ay boyunca çalışacağını söyleyebilirim.

Euro TL kuru 18.30'dan çıkış yapmıştı. Onu yerini koyacaklar aşağıda 17 - 17.15 güçlü bir destek seviyesi. İster beklersiniz ister yerine koyarsınız. Euro dolar paritesinde değişiklik yok."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön