25 / 04 / 2024

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Geçer: "Türkiye ekonomisi çok büyük bir risk barındırıyor. Dövizde yüzde 10'luk hareket bile doları 18 liraya atıyor. Faizler artık hiçbir işe yaramıyor."



Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun dolar kurunda düşüşü sağlayan son hamlesinden sonra beklenti ve tahminlerini paylaştı. Selçuk Geçer dolar kurunun yıl sonuna kadar yeni bir rekor kıracağını iddia ederek korkuttu.

Geçer dolar kuru hakkındaki açıklamasında şunlara değindi:

"Bütün para birimlerinde yükseliş sürecel. Sadece euro ve dolar ya da Euro ile Sterlin veya dolar ile Sterlin arasında ufak iniş çıkışlar yaşanabiliyor. Bunun temel nedeni yine pariteler. Euro/Dolar paritesi 1,3'e doğru giderse anlayın ki dolarla Euro arasındaki makas giderek kapanacak. Dolar daha hızlı Euro daha yavaş yükselecek. Ya da Euro daha fazla yükselecek dolar daha az. Burada en önemli etken Avrupa Merkez Bankası. Faizi artıracaklarını açıkça ifade ettiler. FED de  faizleri artırmayı sürdürecek.

Selçuk Geçer dolarda tehlike çanları için tarih verdi

Sürece bağlı olarak 75 baz puanlık faiz artırma gündeme gelebilir tekrar. Avrupa Merkez bankası ağırdan alırsa şayet parite aşağı doğru diğer. Euro düşer. Bugün Euro doların üstündeyse yarın altında kalabilir anlamına gelir bu. Avrupa Merkez Bankası'nı yakından takip etmemiz gerekir. 

Yıl sonunda 25 TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön