26 / 04 / 2024

Selçuk Geçer'den net tarih: 'Dolar 20 TL olacak'

Selçuk Geçer'den net tarih: 'Dolar 20 TL olacak'

Doları bilen ekonomist Selçuk Geçer, 20 TL seviyeleri için tarih verdi.



Dolar hakkında herkesten yüksek tahminleri vermesi ile dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, doları olanların merak ettiği soruya yanıtladı.

Enflasyon verilerinin yükselmesiyle son günlerde dolar/TL kurunda yine yükselme  başladı.

TARİH VERDİ

Kasım ayıyla birlikte kurun 19 bandına yaklaşacağını ifade eden Geçer, yıl sonuna doğru fiyatların 20 TL seviyesini aşacağını söyledi.  Geçer, dolar alanların ve satanların dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Selçuk Geçer den net tarih: Dolar 20 TL olacak

18 TL sınırındaki  dolar kuru haftanın son iş gününde 17,96 TL seviyesini koruyor. Dolar kurunun nasıl bir seyir izleyeceğine dair tahminleriyle dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer'den açıklama geldi.  Geçer, "Bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" diyerek AKP'nin yaşını işaret etti.

Daha önce de doların 21 TL olacağını söyleyen Selçuk Geçer "5 Nisan 1994 yılındaki hatalı politikaları daha hatalı yapıyoruz. Herkesin dolar ve dövize eğilimi artıyor. Yabancı sermaye Türkiye'den çıkmaya devam ediyor. Para çıkışı hızlanacak. Daha kritik bir süreçten geçiyoruz. Dış ticaret açığı turizmle kapatılmaya çalışıyor. Cari açık yıl sonuna doğru 70 milyar doların üzerinde bir açıkla karşılaşacağız. 1994 dönemindeki kırılma olursa 5 katlara kadar çıkar dolar. Bu kafa devam ederse bedeli ağır olur. Bu da doları 60-70 seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeleri gerek" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön