26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıkladığı verilere değinen tahminleri ile ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kötü haberi duyurdu. Geçer, doların göreceği rakamı açıkladı. İşte detaylar…



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) açıkladığı rakamlara göre; orijinal vadesine bakılmadan vadesine bir yıl ya da daha az kalmış dış borç verisi alarak hesaplanan kalan vadeye bakıldığında kısa vadeli dış borç stoku 182,4 milyar dolar oldu. Bu rakamlara bakıldığında; bu veride yine aynı şekilde büyük rekor yaşandı. Türkiye'nin kısa vadede dış borç stoku nisan ayı sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, geçtiğimiz yıl yani 2021 yılı sonu baz alındığında % 9,6 oranında artışla 133,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Yine aynı şekilde bu döneme baktığımızda, kamu ya da özel bankalar aracığıyla kısa vadeli dış borç stoku yüzde 7,3 oranında yükselerek 55,3 milyar dolar şekilde görülürken, diğer sektörlere kısa vadede bakıldığında dış borç stoku yüzde 10,2 oranında yükselerek 48,6 milyar dolar düzeyinde kayıtlara geçti.

Özel ya da kamu bankalarının yurt dışından uyguladıkları kısa vadeli krediler, geçen yıl yani 2021 yılının sonu baz alındığında göre %3,2 oranında yükselerek, 11,5 milyar dolar seviyesine çıktı.

 Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin! Dolar 22 TL olacak! Sakın satmayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön