25 / 04 / 2024

Selçuk Geçer'den net tarih: 'Dolar 20 TL olacak'

Selçuk Geçer'den net tarih: 'Dolar 20 TL olacak'

Doları bilen ekonomist Selçuk Geçer, 20 TL seviyeleri için tarih verdi.



Ünlü ekonomist Geçer "Dar bir bantta devam eden bir dolar kuru var. Bu bir süre devam edecek. Bu baskılanan kurda patlama olacak. Aşağı yönde bir sarkma olur mu? Olmaz. Kısa vadeli borç 182 milyar doların üzerinde. Yarısı bankalara ait. Dolayısıyla bu parayı kısa vadede bulacakları mı? 6 buçuk milyar dolar IMF'den alındı mı alınmadı mı? Bu önemli. Nerde 128 milyar dolarları harcadığımız günler. Şimdi sağdan solan ucuz kredi bulup harcıyoruz. Her yüzde birimden 71'lik kısmı döviz olmuş" diye konuştu.

Geçer "Dolar 60 lira olur mu? Dolar için rakam tahmin etmek mümkün değil. Dolar 1 iki hafta içinde 18'in üzerine atacak. Görünen o. Amerika enflasyon verisi çok önemli. Parite etkisi olmazsa Türkiye'nin koşulları gereği oluşacak bir yara var. Bir iki hafta içinde 18 liranın üzerine giden sonra hızlı bir şekilde 18,80 giden dolar olacak. Yani 12 liraya düşmez. Eylül sonunda bir bakacağız ki dolar 21 seviyelerinde" dedi.

Selçuk Geçer den net tarih: Dolar 20 TL olacak

EDİTÖR NOTU: Bu haber 14 Kasım 2022 tarihinde saat 21.00'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.61 Türk Lirası, euro 19,25 Türk Lirası, altının gramı ise bin 59 Türk Lirası değerinde.

Benzine bir zam daha geliyor!

İhracatı kayda bağlı ürünler listesinde değişiklik

Asgari ücrete yeni düzenleme! İşte farklı sistem...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön