19 / 04 / 2024

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından ekonomist Remzi Özdemir'den borsanın gidişatına ilişkin önemli değerlendirmeler geldi.



Yeniçağ yazarı Remzi Özdemir, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından gündemi yorumladı.

Dolar ve euronun akıbetine ilişkin de konuşan Özdemir, pazartesi günü piyasalar açıldığında oluşacak tabloyu şöyle analiz etti ve önerilerde bulundu.

İşte Remzi Özdemir'in ifadeleri:

"Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu düşürdü. B3 demek artık dibin bir tık üstü. Yani C düştüğünüz zaman oradan çıkmak çok zor.

Moody’s Türkiye ile ilgili bu kararı Cuma gece saat 24.00’den sonra açıkladı.

Borsa kapalı, döviz piyasaları kapalı.

Moody’s ektisi pazartesi görülecek.

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Herkesin kafasında aynı soru: Pazartesi ne olacak? Borsa ve döviz bu karara nasıl tepki verecek!

Hemen şunu söyleyeyim çok büyük hareketler beklemeyin en azından yarın için.

Normal şartlarda olsaydı eğer borsa taban yapar, döviz en az yüzde 10 yükselirdi. Yani küme düşmesi kesinleşmiş bir takımın son maçı kaybetmesi gibi bir şey…

Peki pazartesi neden çok önemli bir gelişme beklemiyoruz?

Çünkü notun bu derece kötü bir noktaya kadar düşmesi ülkemizdeki yabancıların hemen kaçmasına neden olurdu.

Oysa ülkemizden çıkış yapacak yabancı yatırımcı yok denilecek kadar az. Devlet iç borçlanma senetlerinde yüzde 1’in altında.

Geriye kalıyor borsa. Borsada geçen yıl yüzde 60’larda olan yabancı payı bugün yüzde 30 seviyesinde. QNB Finansbank ve Garanti takaslarını saymazsak bu oran yüzde 25’in bile altında."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön