26 / 04 / 2024

Ekonomistlerden şoke eden faiz tahmini! FED, yıl sonunda faizi iki katına çıkaracak!

Ekonomistlerden şoke eden faiz tahmini! FED, yıl sonunda faizi iki katına çıkaracak!

Para piyasalarında meydana gelen fiyatlamalarda Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği öngörülürken, bankanın politika faizini sene sonuna kadar yüzde 3,5-4,00 seviyelerine çıkaracağı öngörülüyor.



ABD Merkez Bankası (Fed), geçtiğimiz ay politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltmişti. Para piyasalarında meydana gelen fiyatlamalarda Fed'in bu hafta yüzde 80 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceği öngörülürken, eylül toplantısında bankanın yüzde 51 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 40 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışı yapılacağı tahmin ediliyor. 

Piyasa nefesini tuttu Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor! İşte masadaki seçenekler!

Piyasalarda, bankanın politika faizini sene sonuna kadar yüzde 3,5-4,00 seviyelerine çıkaracağı düşünülüyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön